Kjærleikens dag

Kjærleik. Favorittordet mitt som jeg synes er så fint at jeg vil ha det tatovert et sted på kroppen en gang. Jeg kødder ikke. Ordet kjærleik er så fint og kjærlighet er noe av det fineste med å leve, etter min mening. Vennskap, familie, kjæresten min. Smil fra fremmede, nye bekjentskap, åpenhet, omtenksomhet, en koselig klasse, god musikk. Alt dette er kjærlighet for meg. Og alt det der gjør meg så glad.

I dag er det jo valentinsdagen. Jeg ser overalt at det er mange som ikke liker dager som denne, men jeg skjønner ikke helt hvorfor. For det betyr jo ikke at man kjøpe roser og sjokolade. Det betyr ikke at man lage en heftig middag for to. Det betyr bare at man vil feire kjærligheten litt, og det må da være noe av det fineste å feire? Det finnes jo også så himla mange forskjellige måter å feire en sånn dag på. Og om man ikke vil feire det, så trenger man ikke det heller.

De siste årene har jeg fått noen ekstra søte ord, kanskje noen roser og sjokolade eller vi har gjort noe koselig sammen på denne dagen. I år sitter vi på hvert vårt sted. Selvfølgelig hadde jeg helst ønsket at vi var sammen og kunne feire kjærligheten litt. Samtidig synes jeg at vi er så flinke til å vise kjærlighet for hverandre alle andre dager, så det går helt fint.

Jeg har likevel sendt en litt ekstra lang og søt melding, bare fordi. Og jeg blir også så himla glad når jeg scroller nedover facebookfeeden og ser alle som poster søte bilder av dem de er glad i, rosene de har fått, folk som skriver gode ord til hverandre, feirer kjærligheten alene, sammen eller med familie/venner.

Jeg kan ingenting om opprinnelsen til valentines day, men jeg har jo fått inntrykk av at det er noe man egentlig skal feire med sin valentine/sin kjære. Men jeg har snudd litt på det, og tenker heller at dette er kjærlighetens dag. Jeg tenker ikke at det trenger å handle om bare kjærlighet i et forhold. Dette er dagen hvor man kan gjøre noe lite ekstra for en person man er glad man har i livet sitt. Om det så er et crush, kjæresten, pappa, bestemor, en venn eller deg selv. For er det ikke like viktig å sette ekstra pris på seg selv i blant? (Jo! Så kjøp deg selv noe fint/godt og se noen episoder av favorittserien din. You deserve it!)

<3 PEACE AND LOVE <3