MANDAGSTIPS: NRK TV

Vanligvis føler jeg meg opplagt og klar for en ny uke på mandagsmorgenen. Sånn er det ikke i dag, og jeg kjenner at det ikke gjorde noe at dagens forelesning ble avlyst og at det i dag blir ferdigpizza til middag. I tillegg startet jeg dagen med sår hals ettersom jeg sov med varmovnen på full guffe (not cool) og når jeg skulle levere noen papirer på skolen ble jeg stuck i heisa i ti minutter. Det hele var i grunn et skikkelig film-moment. Nesten ikke dekning på mobiltelefonen, kjente hendene begynte og skjelve og jeg måtte trykke på den alarm-knappen som jeg aldri har måttet trykke på før. Kan meddele at det hele gikk ganske kjapt og fint, da, og at jeg heldigvis greide å la være å få helt panikk (noe jeg alltid har sett for meg at jeg skulle få om dette skulle skje)

Ettersom jeg har på følelsen at mandager gjerne er litt tung for de fleste, passer det vel ganske fint med litt serietips? Jeg håper dere får en god start på uken, men at dere også er snill med dere selv og starter litt forsiktig. Jeg skal hvertfall ta det easy i dag, drikke opp colarestene fra helgen, pakke meg inn i dyna og få starta på "Innafor" (som alle sier skal være så bra!) og "Stemmene i hodet" på NRK nett-tv. Her har dere hvertfall litt tips til ting på NRK nett-tv jeg allerede har sett, og som jeg vil anbefale:

1. Unge Lovende. Altså. Da jeg så sesong 1 i fjor, skjønte jeg aldri hvorfor de ikke ble mer populære. Nå når sesong 2 har kommet derimot, virker det som om øynene til folk ble åpnet. Jeg digger den! Gode skuespillere og et godt bilde på hvor frustrerende, vanskelig og fint det er å være ung voksen nå i dag. 2. Reggie Yates. På NRK nett-tv ligger det fire sesonger ute. Reggie reiser rundt omkring i verden og tar opp viktige temaer og gir oss en innblikk i andres liv. Første sesong er han i Sør-Afrika, andre sesong er han i Russland, tredje sesong i USA og fjerde sesong litt overalt. Han tar opp viktige temaer som raseopprør, spise/treningsforstyrrelser, homofiles kamp og hvordan de blir undertrykt og behandlet og lignende temaer. Utrolig spennende og sterk dokumentarserie, og man må bare bli glad i Reggie! 3. Flukt. Leo gjør en veldig god jobb i den nye dokumentarserien "flukt". Viktig tema og en god serie alle burde se. 4. Gåten i Isdalen. Om du er glad i krim og uløste gåter fra virkeligheten, kan Gåten i Isdalen være spennende. Ganske korte episoder, og kanskje ikke den beste kvaliteten, men jeg finner denne saken likevel spennende. 5. Svart Humor. Altså. Jeg ler meg ihjel. Dette programmet er bare så herlig og morsomt. 6. Presten. Hittil synes jeg denne serien er ganske morsom. Liker så godt gutta i Radioresepsjonen! 7. Nobel burde du selvfølgelig så absolutt se. Sykt bra laget, bra kvalitet, gode skuespillere og spennende story. 8. Valkyrien. Henger litt etter og har bare sett noen få episoder, men digger det hittil. Anbefales!

Og alt dette finner dere gratis på nrk nett-tv. Cool, right?