Sunn fornuft-plakaten

Om du leser litt blogger, har du kanskje hørt om Sunn Fornuft-plakaten? Flere av damene i det kjære SnapKollektivet jeg var med i, har skrevet en del om nettopp dette, og flere av dem vant til og med priser på prisutdelingen de hadde i fjor. Så stolt over dem!

På Sunn Fornuft sine sider, står dette: "Disse retningslinjene er utarbeidet av Kvinneguiden.no, United Influencers og psykiater Finn Skårderud i Villa Sult i samarbeid med Bonnier Media og Aller Media. Målet å bevisstgjøre digitale opinionsledere på deres rolle og påvirkningskraft når det kommer til kroppsbilde og idealer." Det handler altså om å bli mer bevisst, som blogger og sosiale medier-geek, på hva man poster på det store internettet.

Over hundre bloggere i landet støtter Sunn Fornuft, og jeg ville selvfølgelig også ta del. Hvorfor?

Fordi det skremmer meg hvor mye piss som skriver på internett hver dag. Fordi jeg er lei av overfladiske blogger som ikke viser sannheten. Noe jeg alltid prøver å ha i bakhodet når jeg blogger eller videoblogger, er at jeg ikke skal late som at alt er fint og flott hele tiden. For livet inneholder oppturer - og også nedturer. Jeg vil alltid legge fokus på at det er helt okei å vise at enkelte dager er tyngre enn andre, og at dette ikke er noe man ikke kan skrive om. Jeg prøver også å huske på at jeg ikke må sminke meg, rydde hele rommet og plassere kameraet i perfekt vinkel for å skru på kameraet og formidle noe. Ingenting er perfekt!

Jeg vil bruke sunn fornuft, fordi jeg ser hvor farlig det er når man ikke gjør det. Jeg er lei av redigerte bilder. Da snakker jeg om bilder hvor du ser at hånden bøyes pga. man har redigert på seg smalere midje eller større pupper. Jeg er lei av mat - og treningsblogger som liksom skal være så sunn, men som viser seg å være nettopp det motsatte. Dette fordi man ikke tar hensyn til at alle mennesker e r  f o r s k j e l l i g e. Vi har alle forskjellig kroppsbygning, høyde, erfaring, utgangspunkt etc. Men likevel sitter det mennesker bak skjermen som ikke tar hensyn til dette - og likevel tror de har fasiten.

Jeg vil bruke sunn fornuft, fordi jeg ikke vil bidra til alt det skumle som skrives og postes på internett. Jeg blir redd, irritert og fortvilet når jeg hører trettenåringer snakke om godtestreik, å spise sunt, hvor flat magen må være, at øyenbryna må være "on point" for at de skal gå ut av døra og at en 5-er på matteprøven ikke er bra nok. Jeg blir så redd. Og så innmari trist. Jeg vil virkelig ikke ta del i dette presset!

Så jeg ber dere alle sammen, om dere er bloggere eller facebook-brukere, om å tenke dere godt om før dere poster, liker, deler og applauderer. Vis hensyn og bruk sunn fornuft! ♥


(http://sunnfornuft.unitedbloggers.no for å lese mer)