Don't text and drive

De fleste gjør det. Det tar jo bare noen sekunder å sende en sms. Sende en snap. Bruke den femten minutters lange bilturen din i den ellers travle hverdag til å snakke med en venninne. Men er det virkelig verdt det?

Nei.

Det skal så utrolig lite til. Bare noen sekunder er nok. Når jeg var yngre synes jeg det var litt morsomt når bestemor kjørte til side for å ta en tlf. Alle andre jeg visste om svarte jo bare telefonen mens de kjørte? Det gjorde vel ingenting å ta en kjapp telefonsamtale? De har jo øynene på veien likevel. Men når du snakker i telefonen, tekster eller sender snapper, så er likevel ikke hodet helt med. Du har mer å konsentrere deg om, og du er ikke like oppmerksom. Nå synes jeg det er det fineste i verden når jeg ser bestemor svinge til side, stoppe bilen og svare kjapt på telefonsamtalen. For det er virkelig ikke verdt risikoen. Ikke bare kan du skade deg selv, men også andre. Det er så mye bedre å svare litt seint på en sms enn å sette ditt eget og andres liv i fare.

Selv så har jeg ikke bil. Jeg har ikke en gang lappen. Men jeg vet at jeg sikkert hadde slitt litt selv med å lagt bort mobilen under en hel biltur. Men det er så så så viktig at vi skjerper oss. Er det virkelig verdt det å svare "hehe, jeg vet!! sees i kveld!" når du kan gjøre det med en gang du er fremme? Nei.

En ting jeg prøver å bli flinkere på, er å si i fra. Som passasjer er det ekkelt å si i fra om andres mobilbruk. Det føles nesten litt frekt. For vi er så vandt med at det er ok. Alle gjør det jo. Men jeg merker selv hvor innmari ekkelt det er å være passasjer hos noen som ringer, tekster og bruker all tiden på å skifte sanger i spotifylista si mens man kjører. Jeg føler meg rett og slett ikke trygg. Så en liten oppfordring til alle: legg vekk mobilen. Eller si ifra om du er passasjer. Det er faktisk ingenting galt i å si "unnskyld, men kan du være så snill å legge fra deg mobilen mens du kjører? Jeg føler meg ikke trygg når du ikke har fokuset på veien" Du gjør dem bare en tjeneste. Om det "haster" (noe det sjeldent gjør) med å svare, går det også an å tilby seg å skrive meldingen for dem.

Don't text and drive, det er virkelig ikke verdt det <3 <3