Om å lytte til kroppen

"Karen Anna, du må slutte å prøve å please alle andre hele tiden! Tenk på deg selv i blant også. Nå trenger du å stresse ned, så avlys!"

Sånn hørtes telefonsamtalen min med bestevenninnen min ut nå nylig. Jeg har følt meg så utrolig stresset i det siste. Uansett om jeg har slappet av på sofaen etter jobb, så har jeg bare hatt en stor klump av stress inni meg. Jeg er en av dem som stresser unødvendig mye. Våkner opp en dag, og tenker at jeg skal få gjort tusen ting, helt til jeg innser at døgnet bare har tjuefire timer, og at man faktisk skal sove og spise og slappe av innimellom også. Jeg hadde planer om å få møtt en haug med folk denne uken, før jeg reiser på ferie i flere uker. Jeg jobber fire dager denne uken, og tenkte at på en av fridagene mine skulle jeg reise til Ålesund og møte diverse folk. Når tirsdagen kommer, innser jeg at jeg virkelig trenger den fridagen. Jeg må stresse ned. Restarte humøret. Finne roen inni meg, før jeg greier å farte rundt. Jeg har vært så sliten de siste dagene, og jeg kjenner at jeg trenger å ta det litt med ro før jeg reiser.

Det endte i at jeg måtte avlyse. Og jeg hater å avlyse. Spesielt i siste liten. Men vet dere hva? I blant er det nødvendig. For det er viktig å lytte til kroppen i blant! Og det skal være lov å gjøre det uten å få dårlig samvittighet i evigheter etterpå.

Jeg tror dette er viktig for alle å tenke på i blant. Jeg vil bli flinkere til å lytte til kroppen før jeg sier ja til ting også. Å sette seg selv i fokus i blant er faktisk ikke så dumt. Jeg prøver veldig ofte å gjøre alle rundt meg fornøyd, men det er jo faktisk ikke noe galt i å tenke på seg selv i blant heller!