Sommerferien 2016 i boks!

Finnes det egentlig en deiligere følelse enn å ha bestilt flybilletter og ordnet med sted å sove og endelig kunne si at "ferien er i boks"? For nå er faktisk alt bestilt og ordnet, og jeg kan lage nedtelling på mobilen og bare glede meg, og det synes jeg er noe av det deiligste! Og hvor går turen denne sommeren? Jo, den går til USA!

Jeg er så ivrig at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg! Som en del av dere kanskje vet, så har jeg slekt i Minnesota og North Dakota. I Minnesota bor søskenbarnet til bestemor og i North Dakota (bor litt flere slektninger av han) og stefaren min. Han og mamma er ikke sammen nå lengre, men jeg har alltid holdt kontakten. Og ettersom jeg har en stefar der, så vil det jo si at jeg har en haug med (innmari) koselige tanter, onkler og søskenbarn også. Jeg har til og med en stebror som er et år yngre enn meg, og det er jo ganske stas for Karen Anna som egentlig er enebarn! Jeg har besøkt dem i USA fire ganger før. I 2000, 2001, 2007 og 2013. Forrige gang var første gang jeg reiste uten mamma. Da reiste jeg helt alene, og det var jo litt stas, samtidig som jeg savnet henne veldig. Denne gangen blir Andreas med meg, og jeg gleder meg sånn til å få nyte USA-sommeren sammen med han, og ikke minst til at han endelig får møtt familien min der borte!

Dere hører jo at dette ikke akkurat er noen storbyferie. Den største byen vi skal besøke blir Minneapolis i Minnesota. Vi skal bo litt med søskenbarnet til bestemor og kona hans, og de er noen av de koseligste menneskene jeg kjenner. De bor litt utenfor Minneapolis (eller, det ligger vel i Minneapolis, men det er jo liksom ikke downtown), noe som er ganske cool ettersom at USAs nest største kjøpesenter ligger i Minneapolis. Det heter Mall of America, og er helt sykt stort, med alt fra akvarium, bryllupslokaler og en fornøyelsespark i. Jeg tar meg alltid en dag på senteret når jeg er her, og jeg gleder meg til å få gå amok på Urban Outfitters og American Apparel (og sikkert en haug med andre butikker også)

Vi blir nok i Minneapolis i fem dager, før vi reiser til North Dakota. Der skal vi bo litt overalt, og vi skal være i USA i nesten tre uker (så mesteparten av tiden blir vi i North Dakota) Ettersom stefaren min jobber en del og kun har fri i helgene, kommer vi til å bo hos søsteren hans. Hun er den skjønneste noensinne, og bor i en liten by (eller kanskje man heller kaller det en landsby?) med ganske få innbyggere. Hun har akkurat flyttet til et nytt sted, og det blir rart, ettersom de andre gangene jeg har bodd hos henne så har hun bodd et sted som heter Thompson. (som dere ser litt av på bildene over her) Men jeg tenker nok at det er koselig der hun bor nå også! Sånne små landsbyer i North Dakota er så vilt koselig! Sikkert ikke så gøy å reise til sånne steder når man ikke kjenner noen, men når man har familie der, er det skikkelig fint å bo på sånne små steder.

I helgene kommer vi til å bo på et enda mindre sted. Michigan, hvor stefaren min bor (bortsett fra når han er på jobb, han pendler et ganske langt stykke) er en liten landsby på 1.35 kvadratkilometer, og i følge Wikipedia bodde det 294 mennesker der i 2010. Jepp, det her sier kanskje litt om hvor sykt lite dette stedet er, haha. Men her har jeg stefar, stebror og onkel (og noen andre bekjente) og jeg storkoser meg når jeg er her på besøk! De har av og til dans om sommeren, og så har de en liten pub, bensinstasjon og butikk her. En ting som er ganske gøy med å reise dit i år, er at nå er både jeg og stebroren min endelig gamle nok til å få komme inn på pub'en der! (21 års grense, vettu) Åh, som jeg gleder meg!

I tillegg er det så innmari godt å vite at man reiser til skikkelig sommer. Det er jo aldri lett å si hvilken sommer man får i Møre og Romsdal, men når man reiser til Minnesota/North Dakota er man ganske garantert en deilig sommer. Temperaturen ligger gjerne på høyt tjue, av og til opp i 30, og det synes jeg er helt perfekt, haha! Åh, som jeg gleder meg!!!