Q&A, part one

Her kommer noen svar på spørsmålene jeg fikk til spørsmålsrunden min! Resten av spørsmålene svarer jeg mest sannsynlig på i en video.

Hva er dine favoritter innen litteratur, musikk, film og TV-serier?
- Favorittene innen litteratur vet jeg faktisk ikke helt. Nå har jeg lest så lite i det siste, og jeg kommer ikke på en bok som virkelig har skilt seg ut egentlig. Men jeg liker godt "Taus" av Harald Nortun (gjerne fordi jeg kan kjenne meg litt igjen i den), "Eksperimentet" av samme forfatter er jeg også veldig glad i og "Vinternoveller" av Ingvild H. Rishøi liker jeg godt.
- Når det kommer til musikk så elsker jeg Thomas Dybdahl og så var jeg stor Kaizers-fan (savner dem!) Er også veldig glad i Alt-J, Chet Faker, Gengahr, Emilie Nicolas, Bon Iver, White Lies og mange flere.
- Når det kommer til film så har jeg nok ofte dårlig smak, haha! Jeg er glad i romantiske komedier. De meste i grunn. Likevel om storyen kanskje er litt for tynn, skuespillerene ikke er de beste etc. så blir jeg i et skikkelig godt humør av den typen filmer. Litt action går bra i blant, men jeg liker ikke for mye av det. Elsker Avengers-filmene. De har jeg blitt skikkelig glad i. Thrillere er litt gøy, så lenge de er mer spennende enn sånn "WÆH, BØ!!"-skumle. For skrekkfilmer hater jeg. Og så har jeg en rar fascinasjon for 80-tallsfilmer! Elsker det! 
- Mine absolutt favoritt tv-serier må være Girls, New Girl, Stalker, United States of Tara (enda jeg kun har sett åtte episoder, haha), Frustrerte Fruer og Gilmore Girls. Men jeg er også veldig glad i: Breaking Bad, Game of Thrones og House.

Hva tenker du om å bo der du bor nå? Trives du?
Jeg tenker at jeg vil bort en liten stund til en by og studere og få oppleve bylivet litt, men at jeg føler det kan være veldig sannsynlig at jeg ender opp her på øya igjen når jeg skal "slå meg til ro" et sted. Eller kanskje et annet mindre sted. Jeg ser hvertfall ikke for meg å bo i en by i fremtiden. Eller, jeg kunne godt ha bodd rett utenfor en stor by. Det hadde vært fint. Et litt mindre sted, men at man likevel har mulighet til å reise inn til byen på kort tid.

Har dere tenkt mer på bryllup?
Nei, det har vi nok ikke. Jeg elsker å være forlovet, og vi har selvfølgelig lyst å gifte oss en dag. Men jeg kjenner at jeg vil få ferdig utdanning først (eller hvertfall komme i gang/finne ut hva jeg vil) og i tillegg kan jo et bryllup koste en del, så jeg tenker at et bryllup passer bedre om noen år. Jeg tror ikke noen av oss har sånn hastverk når det gjelder akkurat det her. Vi tar det et år vi føler det passer bra.

Hvordan går det med deg?
Akkurat nå går det skikkelig bra! Jeg har så masse fint å glede meg over for tiden, og når solen titter frem innimellom så gjør det at alt føles enda bedre. Om det er noe som er litt dritt for tiden, så er det at jeg har pms og da blir jeg så innmari lett fornærmet. Eller, jeg tar meg liksom så fort nær av ting, og kan begynne å gråte av alt! Haha. Det er ganske slitsomt, for når noen sier noe så kan jeg så innmari lett tolke det som at de er skikkelig sint på meg eller lei av meg.

Bolle med rosin eller sjokolade eller ingenting?
Sjokolade! Alltid sjokolade.

Pepsi eller Cola?
Definitivt cola! Og ikke noe light eller zero eller noe sånt tull, her går det i vanlig cola full av sukker! <3<3

Hvilke bloggere inspirerer deg mest?
Hjartesmil er nok en av dem som inspirerer meg mest. #goals, er det ikke det man sier nå i dag? Men blir også veldig inspirert av alle de andre som du finner i linken i menyen ovenfor hvor det står "blogger jeg leser". 

Leser du mye?
Nei. Jeg prøver alltid å lese mer.

Hva jobber du med? Hva vil du jobbe med i fremtiden?
Akkurat nå jobber jeg som butikkmedarbeider på Coop. Av og til er jeg inne på bakeriet på Coop også, så det er fint med litt variasjon. Før jeg jobbet på Coop jobbet jeg en stund på Statoil, så jeg har hvertfall fått erfart butikklivet! Jeg har lyst å lære meg tegnspråk, og så har jeg hatt litt lyst til å bli lærer. Og da hadde det vært litt spennende å jobbe i klasser hvor det trengs tegnspråk. Eller så ville jeg vært engelsklærer! Men jeg er ikke helt sikker på om det er det jeg vil, men det er det jeg tenker mest på. Vi får se hva det blir til! Ting endrer seg plutselig, så det er ikke godt å vite. Har også tenkt litt på å jobbe innenfor barnevernet.

Hvor i Norge kunne du tenkt deg å bo?
Nå som jeg vil bo i en by, har jeg mest lyst til Bergen eller Trondheim. Eller kanskje Oslo. Men i fremtiden kunne jeg tenkt meg å bo her i Møre og Romsdal eller kanskje i Sogn og Fjordane. Sørlandet har jeg ikke akkurat noen grunn å flytte til, men jeg føler det hadde vært et fint sted å bo.

Hvilke land har du vært i?
Å telle med flyplasser blir bare dumt, så de tar jeg ikke med. Sverige, Danmark, Spania, Mosambik, USA, Frankrike, England og Italia. 

Har du noen planer for sommeren?
Ja! I sommer skal jeg og Andreas grille og kose oss ute i sola (om den titter frem her i Norge). Jeg skal kanskje på skikkelig harry utekonsert her på øya da vi har noe som vi kaller for "Aukradagen". Jeg håper jeg får sett litt venninner. Og så skal jeg jo være tre uker i USA!!! (og feire 22 års-dagen min der!)

Hva er din favoritt te?
Ingen. Jeg er en av de rare folka som ikke liker te! Den beste jeg har smakt er en mynte-te som Andreas lagde en gang. Den gikk an, men jeg er likevel ikke så glad i te. Likevel om de kanskje lukter godt og har en grei smak, så føles det bare som varm, utvannet saft og jeg synes det gir en ekkel ettersmak.

Er det en film du alltid ser på når du er trist?
Mean Girls (den originale, selvfølgelig) Footloose (den fra 80-tallet, selvfølgelig). Benny and Joon (anbefales folkens! Sykt søt, og hallo; ung Johnny Depp!)

Har du et drømmeyrke?
Jeg hadde mange drømmeyrker når jeg var yngre. Jeg skulle bli frisør, dyrlege, lege, sanger og skuespiller. Nå frister ingen av delene. Kanskje psykolog, da. Det har jeg ofte tenkt på. Men da måtte jeg har jobbet hardt for å greie å komme inn på studiet, for karakterene mine fra vgs er ikke psykologstudie-bra. Så om jeg skulle blitt det måtte jeg virkelig gått inn for at "dette vil jeg!", visst ikke hadde jeg ikke greid det. Og sånn det er nå så er det ingen yrker jeg tenker på som skriker "dette vil jeg!!" Derfor vil jeg ta et år med tegnspråk og se hva jeg føler etter det.


Nå vet dere enda litt mer om meg! Nå skal jeg snart sykle til jobb, hvor jeg skal være i bare litt over fire timer (butikkene stenger tidlig i dag, yey!) og så er det helg! Regner med det blir full fart på jobb i dag, så tiden går nok fort. God helg, alle sammen!