LA OSS SNAKKE OM HUMØRSVINGNINGER

Åh hjelp. Altså. De siste dagene har jeg vært så grinete at jeg blir flau! Mensen er jo ganske kjedelig, men med årene så lærer man hvordan man skal deale med det. En ting jeg ikke var forberedt på, som har tatt seg fryktelig opp nå de siste årene (hei tjueårene??) er humørsvingningene.

Jeg blir altså så deppa når jeg har mensen at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Ikke fordi jeg har mensen, for det takler jeg, men fordi jeg ikke har noen kontroll over humøret og følelsene mine. Jeg går fra å elske alt her i livet til å føle meg mislykket, stygg, ekkel og dum på to sekunder.  Nesten hele uken går jeg rundt med en klump i halsen og føler at jeg kan begynne å gråte på kommando om noen hadde spurt meg om det. For noen dager siden holdt jeg på å begynne å grine inne på H&M. Jeg snakket i tlf med mamma, som spurte meg om jeg hadde spist frokost på Burger King (noe jeg ofte gjør når jeg først er i byen) og jeg svarte med et fornærma: "Eh!! Ja men altså hva så om jeg spiste der?!?!? Jeg skulle jo egentlig ikke men altså åååh hvorfor spør du om det?!!" Stakkars mamma i andre enden bare: "Nei altså, jeg lurte bare..." Hvorfor i alle dager jeg ble fornærmet av det aner jeg ikke, men dette oppsummerer disse humørsvingningene: null kontroll.

Det er altså så komisk at jeg vurderer å lage en video som illustrerer alt som foregår oppi hodet mitt i løpet av den lille uken her. Hallo, i løpet av det siste døgnet tror jeg at jeg har grått tre ganger?! Den siste gangen var tidligere i dag når jeg satt på do og ikke en gang visste hvorfor jeg gråt. Jeg vurderte sterkt å legge meg under dyna noen timer for å bare deppe fra meg, så jeg kanskje ble litt morsommere å være rundt, men det gjorde jeg ikke. Takk A, for at du holder ut, haha!

Det som er fint med denne mensendeppinga, er jo at den plutselig forsvinner igjen også (før den kommer igjen..), sånn at akkurat nå føler jeg meg tipp topp igjen! Jeg har som dere ser forandret litt på designet, og det gjorde så innmari godt. Dette designet er litt mer meg, og jeg synes designet ble finere når headeren ble litt mindre.

Jeg har bestemt meg for å skape litt mer kontroll over bloggingen. Jeg har lyst å få litt mer struktur, men ikke så mye at det dreper blogg-gleden. Men jeg tror at noen faste "spalter" (eller hva man skal kalle det?) og kanskje faste videodager etc. kan gjøre bloggingen litt bedre. Jeg er gira! (der ser dere. nå er humøret mitt på den andre siden av skalaen, hvor jeg er superpositiv og tenker at alt er ZUPERFINT!)

Men til det her med humørsvingninger igjen. Jeg tror jeg (og kanskje vi er flere om det) må lære meg og lytte mer til kroppen/sinnet/meg selv når jeg føler meg sånn som det her. Jeg tror jeg må innse at å kanskje legge seg ned i senga, gråte litt, slappe av og å få alt ut kan være bedre enn å sitte i sofaen og tvinge seg selv til å prøve å være i et bedre humør enn man er i, fordi man ikke vil være en fæl samboer og et kjedelig menneske. Det er helt okei å være trist og deppa og i et helt sært og tullete mensenhumør, så å "pleie" det er vel kanskje bedre enn å prøve å holde det inne? Fortell meg gjerne hvordan dere dealer med disse humørsvingningene eller denne lille mensendepresjonen, om dere opplever den selv, selvfølgelig. Haha! Livet, altså. Livet.