ALICANTE: DAY 2

Dag to i Alicante var så innmari fin! Vi stod egentlig aldri opp så veldig tidlig i løpet av denne ferien, ettersom vi tross alt var på ferie for å slappe av også. Etterhvert kom vi oss hvertfall ut av hotellrommet, og da spiste vi en liten frokost på et koselig sted jeg hadde hørt om på forhånd. Det heter Heladeria Borgonesse, og i den ene delen av caféen selger de is (som jeg aldri smakte på?! De hadde så mange gode smaker, og jeg snakket alltid om å kjøpe en is der, men jeg innså nettopp nå at jeg glemte det) Der var det skikkelig koselig, og vi spiste hver vår croissant og drakk en sykt god (og mektig) vaniljemilkshake.

Deretter gikk vi og kikket litt, og endte opp nede ved havna. Vi gikk helt til enden og tilbake, før vi etterhvert trasket oss bort til stranda.

Vi hadde hørt at det skulle gå en heis opp til slottet, og ved en tilfeldighet oppdaget vi plutselig en gang der det sto "Castillo De Santa Barbara" og skjønte at det måtte være her heisen gikk. Jeg så for meg en sånn fløybanen/ulriken-greier, men her var det altså snakk om en helt vanlig heis. Den gikk ganske fort, og plutselig var vi på toppen. Det kostet forresten noen få euro å ta heisen opp.

Utsikten var så fin og det var koselig å gå rundt oppe der og kikke! Jeg fant noen trær der det var risset inn utallige navn og hjerter, og sånne ting er noe av det fineste jeg vet om:

Når vi skulle nedover gikk vi. Det er sånne ting som er gøy med å være sammen med Andreas. Jeg tar ofte den letteste/enkleste utveien, mens han vil utforske litt mer, og det ender jo alltid i flere opplevelser. Hadde jeg gått alene hadde nok jeg bare tatt heisen ned igjen, fordi jeg er lat og har en tendens til å gå for det enkleste. Men Andreas tenkte at det hadde vært fint å gå ned igjen, og det ble det!

Alicante har et ganske spesielt landskap. Det er ikke akkurat så grønt og frodig, om du ser bort fra palmene og det som er plantet nede i sentrum. Det ser ganske brunt/grått ut, og mange steder ser det skikkelig tørt ut. Jeg ble nesten lettet da det faktisk regnet en dag, etter å ha sett at til og med kaktuser så litt deppa ut:

Vi tittet også innom en koselig, liten park denne dagen, åh, fint:

Etter å ha gått rundt en god stund, gikk vi for å slappe av litt på hotellrommet. Jeg freshet meg opp litt, og vi dro ut for å spise middag. Vi endte opp med å spise en sykt god biff nede ved hovedgata, drakk litt øl og vin og snakket lenge. Det er godt å bare ta seg god tid på en restaurant og kose seg. Vi dro til slutt opp på rommet igjen, og i 10-11-tia bestilte jeg litt roomservice. Det er én ting som er ganske deilig med å være nordmann i utlandet. Roomservice er ikke nødvendigvis så dyrt! Så jeg bestilte en pizza opp på rommet, og den var helt sykt god!