EN LISTE OM Å BLOGGE

I dag dro jeg og mamma på date. Vi har en sånn ting hvor vi alltid må henge sammen dagen før jeg reiser på tur, ettersom vi begge to har flyskrekk og går helt inn i sånn "dette er den siste dagen vi ser hverandre"-modus, haha. Helt fælt, men sånn er det bare med oss. Så i dag dro vi en tur på bakeriet hvor mamma spiste et kakestykke og jeg spiste en wrap til frokost! Det var skikkelig koselig. Etterpå gikk vi og kikket på blomsterbutikken, og jeg kom hjem igjen med en megaliten sukkulent! 

Jeg er så glad i lister, og jeg tenkte å lage en liten liste om det å blogge! Om du kopierer lista, så legg gjerne ved en link i kommentarfeltet så jeg kan se hva dere har svart!

Når startet du å blogge?
Jeg tror jeg lagde min første blogg i niende klasse. Jeg har vel i grunn blogget av og på siden den gang. Jeg har hatt utallige blogger, mange av dem er slettet, men to av dem har jeg ikke hatt hjerte til å slette (pga mange bilder og minner, enda hvor kleint det er) www.followingmydreams.blogg.no (ja, fryktelig kleint bloggnavn, jeg vet) og www.karenanna.blogg.no (den jeg hadde rett før jeg skaffet meg mitt eget domene)

Hva er det beste med å blogge?
For meg har alltid det beste med å blogge vært å ha mitt eget sted å.. bli hørt? Eller, jeg vet ikke helt. Ettersom jeg blir så nervøs av å snakke med folk i blant, så har jeg alltid foretrukket å skrive fremfor å snakke. Derfor har en blogg liksom vært mitt sted å få ut tankene mine. Jeg har alltid likt å ha et sted å poste ting jeg interesserer meg for og så synes jeg også det er innmari gøy å dokumentere hverdagen min. Jeg liker selv godt å se hva andre mennesker driver med i livet sitt, og liker også å gjøre det samme. Og så er det så gøy å kunne se tilbake på hva man har bedrevet tiden sin med! I tillegg er det jo veldig gøy å få respons på noe man har skrevet med en gang. Og når man får noen faste lesere og man selv følger andre blogger fast, så er det en veldig gøy måte å snakke med andre mennesker på.

Hva er det værste med å blogge?
Å få negative kommentarer må vel kanskje være det værste. Den siste negative kommentaren jeg fikk var vel kanskje i tiende eller noe, og det var bare en liten, usaklig kommentar som jeg ikke en gang husker. Jeg har med andre ord ikke fått noen særlig stygge kommentarer enda, så "det værste" med å blogge er kanskje frykten for å en dag få den ekle kommentaren som stikker litt ekstra. Men så vet jeg at det er noe jeg på en måte må regne med til slutt, ettersom jeg velger å dele så mye her på nettet. Og det er kanskje en ting som kan være litt dritt med å blogge i blant. Man deler så mye, og i blant føler man bare for å slette alt man noen gang har postet. Man føler det blir litt for mye i blant, og man er kanskje redd at mennesker skal tenke at man er fryktelig selvopptatt, haha! Men for meg har det liksom alltid handlet om å ha et sted å være litt kreativ på og å ha muligheten til å dele ting man liker. Bloggen er på en måte min trygge, lille boble hvor jeg kan dele litt av mitt på. 

Hvilke innlegg liker du best å skrive?
Jeg er glad i å skrive om ting som gjør meg glad. Gjerne enkle hverdagsgleder. Om det har skjedd en fin ting i livet mitt, så liker jeg å skrive om det. Om jeg har vært på en reise, liker jeg å legge ut bilder av det og skrive litt om turen. Jeg liker å skrive om følelser jeg opplever i blant. Om hvordan det er å være menneske i blant, både på godt og vondt. Og så liker jeg de få gangene jeg kanskje skriver noen litt mer meningsfulle og "dype" innlegg som jeg kan være litt stolt over.

Lager du videoblogger? Hvorfor/hvorfor ikke?
Ja! Jeg har alltid hatt et stort ønske om å lage videoer til å poste på YouTube, og en blogg er jo et perfekt sted å poste dem på. Jeg synes det er gøy å variere litt mellom å skrive innlegg og å snakke direkte til mennesker (eller kameraet, da). Og ettersom jeg har fått nytt kamera så kan dere jo skjønne at jeg er mer gira enn noen gang på å lage nye videoer!

Favorittblogger:
Jeg har så utrolig mange! Det beste er om dere bare går inn på "blogger jeg leser" over her, for der finner dere de jeg leser fast. Men om jeg skal nevne noen så må det nok bli: StineIdaCarolineInaSynneVildeÅshild, Mariell og Carina.

Har du noen gang delt en blogg med noen?
Det er kanskje ikke så vanlig å dele blogg med noen nå lengre, men jeg husker det var fryktelig morsomt når jeg var en god del yngre. Jeg har faktisk delt blogg med noen tre ganger! Haha, herregud. En gang med ei jente som jeg ikke en gang husker hva heter. Jeg tror ikke vi møttes noen gang, men vi hadde felles bekjente, vi gikk i niende og vi delte blogg. Det var jo ganske gøy, da! På videregående delte jeg en blogg sammen med venninna mi Kine en gang, og en gang hadde også jeg og venninna mi Isabel en blogg sammen. Det var veldig gøy, men etterhvert så visste vi ikke hva vi skulle skrive om, ettersom det endte opp med å heller bli en mer intern greie mellom oss, og jeg fant også ut at jeg likte best å ha kontroll over en blogg helt alene.

Er det å ha mange lesere viktig for deg?
I alle år så har bloggen bare vært noe jeg har gjort for meg selv. Og det er det jo egentlig enda. Jeg gjør det jo fordi det er noe som gjør meg glad. Men jeg skal jo ikke nekte for at det er morsomst når man får respons på det man skriver og når man ser at flere leser den. Det er jo kjempegøy! Men jeg prøver alltid å fokusere på å blogge fordi jeg vil det, og ikke fordi jeg vil ha flere lesere eller fordi jeg må please andre. 

Hva tenker du om bloggen din fremover? Er du lei? Er du motivert? Er det noe du vil fortsette med lenge?
Jeg føler (likevel om jeg har holdt på i mange år) at jeg nettopp har kommet i gang. Jeg startet dette året med å kjøpe meg mitt eget domene, og jeg er kjempegira på å fortsette på denne bloggen! Jeg synes blogging er kjempemorsomt, og ettersom jeg ikke har så mange andre hobbyer, så er dette noe jeg synes det er gøy å bruke en del av fritiden min på. Jeg vil fortsette å lage (bedre) videoblogger, kanskje skrive litt ryddigere/bedre innlegg og blir litt mer bevisst på hva jeg faktisk vil skrive mest om/finne min egen greie, på en måte.