ti dager

om ti dager blir årsabonnementet mitt på denne bloggen fornya, og jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre. jeg har ikke skrevet noe her siden i september og vet ikke om det er vits å fortsette å betale for noe jeg bruker to ganger i året. derfor skriver jeg her nå, for å se om dette er noe jeg savner og om det er noe jeg kunne tenkt meg å fortsette med en gang i blant.

ja.PNG

okay. så. jeg har nettopp sett en ganske bra film som heter grand hotel (mer om den i en youtube-video), stappet i meg popcorn og pratet i tlf med mamma. jeg føler meg litt ensom for tiden, men har vært flink til å ta initiativ og jeg prøver å fylle planleggeren med massevis av planer så jeg holder meg opptatt. skolemessig går ting ganske bra, samtidig som jeg kjenner på presset over at vi er halvferdig og hvor mye jeg fremdeles har igjen å lære. jeg har begynt å trene igjen, noe som føles deilig. jeg hører på god musikk, gjør ting i mitt eget tempo og trener akkurat det jeg føler for å trene den dagen. det viktigste er å holde seg i bevegelse, si?

i morgen skal jeg på kino med noen gode mennesker. vi skal spise pomfri og se "rett vest" og senke skuldrene og drikke cola og jeg håper det blir en så god lørdag som det høres ut til å bli.

for øyeblikket hører jeg "er dette alt" av chirag og cezinando på repeat. tips tips.

dette var mitt forsøk på å blogge igjen. hvor starter man etter flere måneder uten å skrive noe? jeg aner fremdeles ikke om dette er noe for meg. jeg har ikke så mye å dele hele tiden, så èn youtube-video i uka er egentlig nok. men så hadde det kanskje vært gøy å poste ètt blogginnlegg i uken? vet ikke om det blir for mye, eller om det kan bli en gøy hobby å drive med. leser i det hele tatt folk blogger lenger? hadde dere lest denne om jeg la ut ett innlegg i uken?

okei see u later alligator.

og, enda et tips: har du ikke sett black mirror så altsåååå se det!!

Tilbake i bloggverden?

God mandag. I det siste har jeg kjent litt på savnet etter å poste innlegg her på bloggen. Jeg tror absolutt jeg tok det rette valget når det kom til det å fokusere mest på å lage videoer til Youtube og det har ikke gjort meg noe å ikke blogge på lenge. Akkurat nå, kjenner jeg at jeg tenker å skrive litt her sånn innimellom. Når jeg har lyst å dele noe med dere innimellom hver fredag da jeg poster videoer. Om det så er tekst eller for det meste bilder.

yaas.jpg

Ting jeg tenker på i dag:

  • At jeg er glad for at jeg fikk fri fra skolen denne uken pga sykkel vm-kaoset i Bergen, og dermed får være hjemme i over en uke + fri fra skolen til å lese pensum og pugge på egenhånd.
  • At jeg er stolt over å ha startet dette skoleåret ti ganger bedre enn det forrige. Jeg er mer strukturert, utsetter ikke ting like mye (om du ser bort fra akkurat denne oppgaven jeg har nå som skal leveres på onsdag, som jeg enda ikke har begynt på...) og har lest masse pensum.
  • Yoga er virkelig godt for både den fysiske og psykiske helsa mi. Jeg føler meg generelt mer tilfreds i min egen kropp etter at jeg har startet med hjemme-yoga og herregud dere jeg greier å s l a p p e  a v når jeg driver med yoga. Det føles som en pause i hverdagen, samtidig som det er godt å vite at jeg gjør noe kroppen min takker meg for.
  • Jeg har begynt med mer fargerik sminke, dette litt fordi jeg digger det, og litt fordi det er for å kompansere for at jeg prøver å ikke farge håret mitt noe særlig mer. Når jeg ikke kan ha blått hår, ender jeg enkelte dager opp med rosa og blå øyenbryn, for eksempel. Og jeg elsker det.
  • Det er godt å kjenne at i år føler jeg at jeg holder på å finne min plass både i Bergen og i klassen, ikke minst. Jeg er tryggere og skal prøve å gjøre dette året til et mer sosialt år.
  • Avstandsforhold er mye enklere når jeg fokuserer på å tenke at dette er midlertidig og at om under to år er vi samboere igjen, i motsetning til i fjor da alt jeg tenkte på var hvor lenge det føltes og hvor usikkert alt føltes når vi ikke var sikker på hvor lenge vi skulle bo fra hverandre. Nå prøver jeg å nyte kollektiv-og-studietiden, samtidig som jeg gleder meg til å innrede leilighet og å bli samboere igjen om to korte år.
  • Det føles fint å skrive litt til dere igjen, og jeg tror det blir fint å bare dele litt tanker her innimellom videoene jeg poster.

Vlogg | Venninnekos på Moa

Ettersom jeg ikke blogger lengre, men bare poster videoene mine her så er det lett for å glemme å legge dem ut her, whoops. Men her kommer hvertfall de to siste jeg har laget! Skal prøve å bli flinkere til å huske å poste dem her også, ettersom noen av dere kanskje liker å følge med her for å se dem. Ha en superfin tirsdag!

Peptalk med Karen Anna | Gjør det som gjør deg glad

Når jeg endelig har mer fritid blir det litt flere opplastinger enn vanlig. Håper dere liker det og sjekk gjerne ut denne videoen som jeg nettopp postet!

Her snakker jeg om hvor viktig det er å bruke fritiden sin på det som gjør deg glad. Livet er seriøst for kort til å sitte på rommet og tenke at man ikke er god nok til å bruke tiden sin på det man ønsker. Go for it, for hvis det gjør deg glad; så er det verdt det!

5 min og 19 sek av USA

Forrige sommer var jeg og kjæresten min tre uker i USA 🇺🇸 Jeg har nemlig en stefar, stebror og mer slekt i statene Nord Dakota og Minnesota. Jeg hadde ikke planer om å videoblogge da jeg var der, men filmet bittelitt innimellom likevel. Nå savner jeg USA, familien min, sommer og reise, så jeg satt sammen denne lille videoen med små glimt av det vi dreiv med der borte. Håper dere liker den, og nyt langhelga!

Video: Bullet Journal Setup / Mai

Ettersom jeg ELSKER bullet journaler, og å se videoer av hvordan folk ordner dem, så tenkte jeg at det var på tide å lage min egen setup-video! Hadde det veldig gøy med å lage den, så jeg håper dere liker den. Gi den gjerne en tommel opp og legg igjen en kommentar så jeg får vite om dere er interessert i at jeg skal lage flere! GOD LANGHELG.

Video: Asking people in Bergen: What makes you happy?

After I filmed this video, I found out that the meaning of the video kind of changed a bit when I started asking tourists that answered in english. In Norwegian, I asked people "Hva gjør deg lykkelig?" which means something a bit more.. serious, maybe? At least compared to "what makes you happy". I think people consider it to be a bigger question than just what makes you feel good. When a Norwegian gets asked that question I think it can feel a bit more like "What gives your life meaning?"

Therefore, I saw that it was a bit harder for Norwegians to answer than the foreigners. In lack of a good english word to replace "lykkelig", I chose happy. But still, the point with this video is maybe to show that there is not that big a difference between these words. Not really. Because I feel like what makes your life worth living, is all these "small" things (like a cup of tea, a good book, a concert etc.) that all together make your days feel good, and therefore your life good. I think it's all about collecting all those small, precious moments and to be thankful of the small glimpses of happiness each day.

An example of this may be my long distance relationship with my boyfriend. The situation is not ideal, and sometimes I really hate being away from him. (Actually most of the time) But that doesn't mean I can't be happy/lykkelig? Because some days, when I sit on the bus and the sun is shining and I listen to a really good song as I'm on my way to pick him up at the airport, nothing could feel better at that moment. Or maybe another day, when I feel really proud that I dared to move to a city all by myself to study what I really I want, and it's friday and I'm going to make tacos while I skype with my boyfriend until my cousin comes over to watch TV. I can also feel happiness all around me at those days.

Happiness is not something that is just given to you in the future. It's something that's given to you in small (maybe even big) glimpses each day, and it's all about appreciating them and discovering them.

THANK YOU SO MUCH TO THE WONDERFUL PEOPLE THAT SAID YES TO ATTEND IN THIS VIDEO!

Video: København #2: Døveforeningen, døvekirken, shopping og crêpe

Dag to i København gikk til å besøke døveforeningen og døvekirken, noe som var veldig spennende. Ettersom dansk og norsk tegnspråk er nokså forskjellig, sleit jeg litt med å forstå det som ble sagt, men jeg fikk referat av noen andre i klassen, og det var uansett veldig spennende å få se lokalene deres og få lære om hva de driver med.

Etter skoletid var det tid for å utforske København. Vi endte derfor opp i handlegaten og koste oss med is og crêpe. Og hey - det var sol! Så himla deilig med noe annet enn skyer og regn.

Video: Vlog / Reiser til København

Sent fredag kveld var jeg hjemme på øya. Det var så himla deilig å være hjemme igjen, og nå nyter jeg påskeferien! I København storkoste jeg meg. Det var en så innmari fin tur! Jeg prøvde å dailyvlogge, og her kommer den første videobloggen i denne lille reise-serien. Ettersom vi ankom København ganske seint søndag kveld, så handler denne videoen mest om pakking, reiseforbereding og selve reisen.

Den ene dagen denne uken hvor det faktisk var sol i Bergen

Dere, på tirsdag skjedde noe utrolig. Første dag tilbake etter langhelg, og hva så jeg ut av vinduet når jeg våknet? SOL! Altså. Det gjorde dagen min så himla mye bedre. Dette var den første dagen i år at jeg kjente lukten av vår ute. Det er en av de deiligste følelsene. Når det endelig lukter litt vår ute. 

Bergenserne smilte mer, alt føltes lettere, boblejakken var unødvendig og Bergen var helt nydelig fin. I pausen sto alle ute og nøt den deilige vårsolen. Sånne dager er herlige, og jeg håper virkelig på flere snart! Altså, jeg vet at jeg bor i Bergen og at jeg ikke kan forvente så mye sol og regnfrie dager, men litt varmere vær ser jeg hvertfall frem til.

What a lovely day. How sad it was that it only lasted for one day. Bergen, as.

Kafédate med Caroline

Skal jeg være helt ærlig, så har jeg følt meg litt ensom i det siste. Det er faktisk innmari vanskelig å flytte til et nytt sted, og likevel om jeg nesten er ferdig med ett helt skoleår her i Bergen, så er det å skaffe seg en omgangskrets noe jeg fremdeles synes er vanskelig.

Jeg er klar over at det er mye min egen feil det at det er så vanskelig. Men når man er fryktelig introvert, til tider ganske sjenert og ofte gruer seg til sosiale situasjoner, så er det ikke alltid like lett å ta initiativ selv. Jeg er uansett positiv til at jeg kan få det enda bedre her i Bergen ved hjelp av litt mer tid. Og jeg prøver hvertfall, det skal jeg ha! Forrige uke stakk jeg f.eks. på poesiaften på Kvarteret helt alene, og kom hjem med en ny venn på facebook. Gøy!

Caroline, er en av dem som har gjort det første året mitt i Bergen mye bedre. Hun har tatt meg så godt i mot og inkludert meg. Dermed har jeg også møtt flere av de hyggelige venninnene hennes. Det er jaggu mye rart på internett, men herregud så mange flotte mennesker jeg aldri hadde møtt/kjent om det ikke var for det! Takket være blogg og Snapkollektivet har jeg fått meg en god venn her i Bergen, og det er jeg så takknemlig for. I dag møttes vi på Klosteret Kaffebar (som forresten var sykt koselig?! Jeg må tilbake dit om ikke lenge) og det var superhyggelig!

Bra ting å bruke frimandagen sin på. I tillegg droppet jeg trening ('cause I caaaan) til fordel for litt mer søvn, serietitting og pensumlesing. Nå skal jeg spise jordbær og se tegnspråknytt etterfulgt av Paradise, heh.. Paradise er så absolutt min største guilty pleasure. Huff.