Video: Vlog / Reiser til København

Sent fredag kveld var jeg hjemme på øya. Det var så himla deilig å være hjemme igjen, og nå nyter jeg påskeferien! I København storkoste jeg meg. Det var en så innmari fin tur! Jeg prøvde å dailyvlogge, og her kommer den første videobloggen i denne lille reise-serien. Ettersom vi ankom København ganske seint søndag kveld, så handler denne videoen mest om pakking, reiseforbereding og selve reisen.

Den ene dagen denne uken hvor det faktisk var sol i Bergen

Dere, på tirsdag skjedde noe utrolig. Første dag tilbake etter langhelg, og hva så jeg ut av vinduet når jeg våknet? SOL! Altså. Det gjorde dagen min så himla mye bedre. Dette var den første dagen i år at jeg kjente lukten av vår ute. Det er en av de deiligste følelsene. Når det endelig lukter litt vår ute. 

Bergenserne smilte mer, alt føltes lettere, boblejakken var unødvendig og Bergen var helt nydelig fin. I pausen sto alle ute og nøt den deilige vårsolen. Sånne dager er herlige, og jeg håper virkelig på flere snart! Altså, jeg vet at jeg bor i Bergen og at jeg ikke kan forvente så mye sol og regnfrie dager, men litt varmere vær ser jeg hvertfall frem til.

What a lovely day. How sad it was that it only lasted for one day. Bergen, as.

Kafédate med Caroline

Skal jeg være helt ærlig, så har jeg følt meg litt ensom i det siste. Det er faktisk innmari vanskelig å flytte til et nytt sted, og likevel om jeg nesten er ferdig med ett helt skoleår her i Bergen, så er det å skaffe seg en omgangskrets noe jeg fremdeles synes er vanskelig.

Jeg er klar over at det er mye min egen feil det at det er så vanskelig. Men når man er fryktelig introvert, til tider ganske sjenert og ofte gruer seg til sosiale situasjoner, så er det ikke alltid like lett å ta initiativ selv. Jeg er uansett positiv til at jeg kan få det enda bedre her i Bergen ved hjelp av litt mer tid. Og jeg prøver hvertfall, det skal jeg ha! Forrige uke stakk jeg f.eks. på poesiaften på Kvarteret helt alene, og kom hjem med en ny venn på facebook. Gøy!

Caroline, er en av dem som har gjort det første året mitt i Bergen mye bedre. Hun har tatt meg så godt i mot og inkludert meg. Dermed har jeg også møtt flere av de hyggelige venninnene hennes. Det er jaggu mye rart på internett, men herregud så mange flotte mennesker jeg aldri hadde møtt/kjent om det ikke var for det! Takket være blogg og Snapkollektivet har jeg fått meg en god venn her i Bergen, og det er jeg så takknemlig for. I dag møttes vi på Klosteret Kaffebar (som forresten var sykt koselig?! Jeg må tilbake dit om ikke lenge) og det var superhyggelig!

Bra ting å bruke frimandagen sin på. I tillegg droppet jeg trening ('cause I caaaan) til fordel for litt mer søvn, serietitting og pensumlesing. Nå skal jeg spise jordbær og se tegnspråknytt etterfulgt av Paradise, heh.. Paradise er så absolutt min største guilty pleasure. Huff.

En (nesten alt for) rolig helg

Plutselig savnet jeg skikkelig å blogge. Jeg har fokusert mest på å lage videoer de siste månedene, og det er nok sånn det kommer til å være fremover også. Men av og til, sånn som nå, kommer det nok noen innlegg også.

Dere, jeg har nettopp hatt den roligste helga på lenge. Sånn, så heftig at det ikke hadde forundret meg om jeg fikk liggesår. Haha, neida. Men hele lørdagen og hele søndagen gikk til å ligge i senga og se serier. Og det er jo ofte sånn man sier. At man har brukt hele dagen til noe, men så overdriver man egentlig. Men dette er faktisk ikke overdriving. Jeg har gått på do, laget litt enkel mat, og ligget i senga og sett serier. Og likevel om jeg fra før av gjør alt for lite skolearbeid og er alt for flink til å gjøre ingenting, så var det akkurat dette jeg trengte nå. For for første gang på lenge, så har jeg virkelig slappet av. For det er jo ofte at man "slapper av", men egentlig bare stresser inni seg og ikke føler seg noe særlig mer avslappet etterpå? Det har jeg ikke gjort denne helga. Jeg har virkelig funnet roen, senket skuldrene (og sett noe inni granskaugen med serier.)

Noen ganger trenger man det. Og hey; nå er jeg himla klar for å gripe fatt på en ny uke! I morgen har jeg fri fra skolen, skal møte fineste Caroline (og kanskje noen andre fine damer!) på café og muligens en tur innom frisøren. Gleder meg! I'll keep you updated.

Video: Kinodate (med meg selv)

Hæ? Video på en onsdag? Vanligvis poster jeg én hver helg. Men denne uken kommer det to videoer! En liten en i dag, og en vanlig en til helga. Enjoy! Husk å abonner. Når jeg når 200 abonnenter kommer jeg til å feire med en liten giveaway ♥♥♥

Q&A - SPØR MEG

Hei, flotte mennesker! I dag er det fredag - er det ikke herlig?! I går kveld reiste jeg hjem på vinterferie, og det er skikkelig deilig å være hjemme og å vite at jeg skal være her en liten stund. I dag har endelig Thomas Dybdahl gitt ut nytt album, så jeg skal lytte det ihjel i hele dag! Når Andreas er ferdig på jobb skal vi spise god fredagsmiddag, se tv og film og jeg skal kose meg med cola og godis. God fredag, alle sammen!

Denne uken så tenkte jeg kanskje å lage en video hvor jeg svarer på spørsmål fra dere (om dere har noen, såklart) En aldri så liten Q&A. Så er det noe dere lurer på om meg eller f.eks.  tegnspråkstudiet jeg går så er det bare å stille spørsmål nede i kommentarfeltet!

Et bilde fra Bergen på en skikkelig grå Bergensdag. Sånn så det ikke akkurat ut i går når jeg reiste derfra, da var det nemlig sol og blå himmel! Kom hjem til snø....... Oh well. Snø kan også være fint, da. (Jeg bare liker den best i desember)

Video: Pengetips, konsertprat og brodering

Ukens video kom til slutt! I dag prater jeg om noe som hjelper meg med å spare litt penger/bruke pengene litt mer fornuftig, en konsert jeg var på i Grieghallen med Bergen Filharmoniske Orkester (som spilte musikk fra Star Wars!! Omg), minikonsert på platekompaniet med Janove Ottesen og om hva jeg driver med når jeg føler for å være litt kreativ i blant. Abonnerer du ikke allerede på YT-kanalen min, så blir jeg så himla glad om du har lyst å gjøre det!

Ha en superfin søndag videre!

Forrige uke

Forrige uke var sosial-uka deluxe. Jeg legger ikke skjul på at jeg er ganske introvert og glad i å være alene, og det er nettopp derfor dette er så stort. Forrige uke var jeg nemlig så himla sosial (for å være meg) Jeg kjente at jeg trengte å okkupere tankene litt og at det å være sosial og å holde meg opptatt var noe jeg trengte akkurat den uken. I tillegg hadde jeg nettopp hatt en uke hvor jeg var småsyk og hadde utrolig lite energi, så når energien var tilbake føltes det godt å legge en del planer.

Når jeg ser tilbake på forrige uke, sitter jeg igjen med så utrolig fine minner. Onsdag møtte jeg kollokvie-gruppen min på kafé for å øve på tegnspråk og senere på kvelden dro jeg og ei fra klassen min på konsert med bandet til kompisen min. (New Age Disco Boys, sjekk de ut på Spotify!) Lokalet var trangt og stappfullt, men med en cider i hånda og god musikk var det verdt det. Torsdag møtte jeg to skjønne jenter jeg gikk i klasse med tre år på vgs. Vi spiste godis og fikk snakket om alt som hadde skjedd siden vgs. Fredag inviterte jeg søskenbarnet mitt på middag, før jeg og ei fra klassen min stakk på Ary-konsert. (Som forresten var så innmari flink! Åh! Dere burde alle sammen se henne live. Makan til dame!) Lørdag møtte jeg en hel gjeng jeg bodde på internat sammen med på vgs. Vi spiste taco og det var så innmari fint og rart og herlig å se dem igjen. Samme kvelden, noen timer senere og tacolefser spist var det på tide å ta bussen bort til Caroline (carolinesverden.com) Hun arrangerte nemlig tapaskveld og inviterte en hel gjeng. De var alle superfine og jeg storkoste meg (og spiste en haug med tapas. Taco OG tapas på samme dag? Altså, kan det bli bedre?)

Jeg trodde jeg kom til å føle meg mye mer sliten etter en så sosial uke, men det gikk overrasskende bra. Kanskje fordi det var akkurat dette jeg trengte der og da.

Jeg føler meg så takknemlig og glad, og jeg kjenner at ting blir lettere når man omgir seg med folk man har det gøy med, i stedet for å isolere seg så mye som jeg har en tendens til å gjøre. Jeg prøver å pushe meg selv litt for tiden, så jeg ikke skal isolere meg selv helt. Samtidig prøver jeg å finne en balanse, for det er heller ikke noe galt i å være glad i å være alene. Introvert 4 lyfe <3

Kjærleikens dag

Kjærleik. Favorittordet mitt som jeg synes er så fint at jeg vil ha det tatovert et sted på kroppen en gang. Jeg kødder ikke. Ordet kjærleik er så fint og kjærlighet er noe av det fineste med å leve, etter min mening. Vennskap, familie, kjæresten min. Smil fra fremmede, nye bekjentskap, åpenhet, omtenksomhet, en koselig klasse, god musikk. Alt dette er kjærlighet for meg. Og alt det der gjør meg så glad.

I dag er det jo valentinsdagen. Jeg ser overalt at det er mange som ikke liker dager som denne, men jeg skjønner ikke helt hvorfor. For det betyr jo ikke at man kjøpe roser og sjokolade. Det betyr ikke at man lage en heftig middag for to. Det betyr bare at man vil feire kjærligheten litt, og det må da være noe av det fineste å feire? Det finnes jo også så himla mange forskjellige måter å feire en sånn dag på. Og om man ikke vil feire det, så trenger man ikke det heller.

De siste årene har jeg fått noen ekstra søte ord, kanskje noen roser og sjokolade eller vi har gjort noe koselig sammen på denne dagen. I år sitter vi på hvert vårt sted. Selvfølgelig hadde jeg helst ønsket at vi var sammen og kunne feire kjærligheten litt. Samtidig synes jeg at vi er så flinke til å vise kjærlighet for hverandre alle andre dager, så det går helt fint.

Jeg har likevel sendt en litt ekstra lang og søt melding, bare fordi. Og jeg blir også så himla glad når jeg scroller nedover facebookfeeden og ser alle som poster søte bilder av dem de er glad i, rosene de har fått, folk som skriver gode ord til hverandre, feirer kjærligheten alene, sammen eller med familie/venner.

Jeg kan ingenting om opprinnelsen til valentines day, men jeg har jo fått inntrykk av at det er noe man egentlig skal feire med sin valentine/sin kjære. Men jeg har snudd litt på det, og tenker heller at dette er kjærlighetens dag. Jeg tenker ikke at det trenger å handle om bare kjærlighet i et forhold. Dette er dagen hvor man kan gjøre noe lite ekstra for en person man er glad man har i livet sitt. Om det så er et crush, kjæresten, pappa, bestemor, en venn eller deg selv. For er det ikke like viktig å sette ekstra pris på seg selv i blant? (Jo! Så kjøp deg selv noe fint/godt og se noen episoder av favorittserien din. You deserve it!)

<3 PEACE AND LOVE <3

En skikkelig ålreit mandag

Denne mandagen har jeg sett frem til så utrolig lenge. Hvorfor? FORDI SESONGPREMIERE PÅ GIRLS. Jeg har egentlig ikke så mye i mot mandager som andre har. For meg er tirsdag en tyngre dag. Du kan si at min mandag er på tirsdag. Mandager er likevel den nest-kjedeligste dagen i uken, så i dag bestemte jeg meg for å legge litt ekstra stas på denne ellers ganske vanlige mandagen.

Jeg var på skolen frem til tolv. En helt normal og ganske grei skoledag. Jeg snakket tegnspråk med Sara på bybanen og vi lo av alle de fascinerte blikkene vi fikk. Jeg dro hjem, spiste litt mango og leste litt bok før det var tid for å stikke bort på treningssenteret. For første gang i mitt liv føles det godt og gøy å trene, og det er så fint! Etter en liten time var jeg ferdig, og på vei hjem ringte jeg bestemor. Det gikk nemlig opp for meg hvor alt for sjeldent jeg ringer bestemor og bestefar, og at jeg så absolutt burde gjøre det oftere. Hun snakket om hva hun hadde gjort i dag, og jeg oppdaterte hun om hvordan det gikk på skolen og når jeg reiser hjem på besøk. Jeg handlet inn til tikka masala-wraps, ettersom jeg trengte en skikkelig deilig mandagsmiddag. Jeg snakket med A i tlf, lagde middag, hørte på Janove sitt nye album og så fredagens episode av Senkveld mens jeg spiste.

Plutselig så himmelen sånn ut og jeg måtte sette av noen minutter til å bare nyte det vakre synet. Ah, nydelig!

Til slutt fyrte jeg opp i peisen, tok en deilig dusj og satt meg godt til rette i sofaen, klar for dagens høydepunkt; Girls. Sesong 6. Episode 1. (Ja, jeg blir litt vel engasjert når det endelig kommer nye episoder av favorittserien min) Jeg spiste mango, melon, sjokoladecroissant og drakk et deilig glass med sjokomelk. Episoden svarte definitivt til forventningene og jeg greier såvidt å vente til neste episode. Samtidig elsker jeg å ha noe å se frem til hver uke.

Jeg tror det er viktig å gjøre noe litt utenom det vanlige på dager som ellers kan være litt kjedelige eller kjipe. Kjøp deg noe godt å spise, se en god serie, gå deg en fin tur, inviter noen på besøk, start på en ny podcast eller ta en spontan kafé/museum/konsert-tur for eksempel! Jeg skal definitivt begynne å gjøre litt ekstra stas på de litt kjipere dagene, bare for å gjøre de mindre kjipe.

MANDAGSTIPS: NRK TV

Vanligvis føler jeg meg opplagt og klar for en ny uke på mandagsmorgenen. Sånn er det ikke i dag, og jeg kjenner at det ikke gjorde noe at dagens forelesning ble avlyst og at det i dag blir ferdigpizza til middag. I tillegg startet jeg dagen med sår hals ettersom jeg sov med varmovnen på full guffe (not cool) og når jeg skulle levere noen papirer på skolen ble jeg stuck i heisa i ti minutter. Det hele var i grunn et skikkelig film-moment. Nesten ikke dekning på mobiltelefonen, kjente hendene begynte og skjelve og jeg måtte trykke på den alarm-knappen som jeg aldri har måttet trykke på før. Kan meddele at det hele gikk ganske kjapt og fint, da, og at jeg heldigvis greide å la være å få helt panikk (noe jeg alltid har sett for meg at jeg skulle få om dette skulle skje)

Ettersom jeg har på følelsen at mandager gjerne er litt tung for de fleste, passer det vel ganske fint med litt serietips? Jeg håper dere får en god start på uken, men at dere også er snill med dere selv og starter litt forsiktig. Jeg skal hvertfall ta det easy i dag, drikke opp colarestene fra helgen, pakke meg inn i dyna og få starta på "Innafor" (som alle sier skal være så bra!) og "Stemmene i hodet" på NRK nett-tv. Her har dere hvertfall litt tips til ting på NRK nett-tv jeg allerede har sett, og som jeg vil anbefale:

1. Unge Lovende. Altså. Da jeg så sesong 1 i fjor, skjønte jeg aldri hvorfor de ikke ble mer populære. Nå når sesong 2 har kommet derimot, virker det som om øynene til folk ble åpnet. Jeg digger den! Gode skuespillere og et godt bilde på hvor frustrerende, vanskelig og fint det er å være ung voksen nå i dag. 2. Reggie Yates. På NRK nett-tv ligger det fire sesonger ute. Reggie reiser rundt omkring i verden og tar opp viktige temaer og gir oss en innblikk i andres liv. Første sesong er han i Sør-Afrika, andre sesong er han i Russland, tredje sesong i USA og fjerde sesong litt overalt. Han tar opp viktige temaer som raseopprør, spise/treningsforstyrrelser, homofiles kamp og hvordan de blir undertrykt og behandlet og lignende temaer. Utrolig spennende og sterk dokumentarserie, og man må bare bli glad i Reggie! 3. Flukt. Leo gjør en veldig god jobb i den nye dokumentarserien "flukt". Viktig tema og en god serie alle burde se. 4. Gåten i Isdalen. Om du er glad i krim og uløste gåter fra virkeligheten, kan Gåten i Isdalen være spennende. Ganske korte episoder, og kanskje ikke den beste kvaliteten, men jeg finner denne saken likevel spennende. 5. Svart Humor. Altså. Jeg ler meg ihjel. Dette programmet er bare så herlig og morsomt. 6. Presten. Hittil synes jeg denne serien er ganske morsom. Liker så godt gutta i Radioresepsjonen! 7. Nobel burde du selvfølgelig så absolutt se. Sykt bra laget, bra kvalitet, gode skuespillere og spennende story. 8. Valkyrien. Henger litt etter og har bare sett noen få episoder, men digger det hittil. Anbefales!

Og alt dette finner dere gratis på nrk nett-tv. Cool, right?

VLOGG: EN ROLIG SØNDAG

Her er ukens video! Denne gangen ble det en ganske lang videoblogg. Håper dere liker den!

Yay, jeg greide å poste fire videoer i januar! Jeg tenker at vi fortsetter med én video i uken, ettersom det funket ganske bra. Takk til dere som ser på, det er så gøy når folk vil følge med. Bli også superglad om du vil abonnere på kontoen min på YouTube, for jeg har et lite mål om å nå 200 abonnenter snart, hihi.