Tips

Video: Bullet Journal Setup / Mai

Ettersom jeg ELSKER bullet journaler, og å se videoer av hvordan folk ordner dem, så tenkte jeg at det var på tide å lage min egen setup-video! Hadde det veldig gøy med å lage den, så jeg håper dere liker den. Gi den gjerne en tommel opp og legg igjen en kommentar så jeg får vite om dere er interessert i at jeg skal lage flere! GOD LANGHELG.

MANDAGSTIPS: NRK TV

Vanligvis føler jeg meg opplagt og klar for en ny uke på mandagsmorgenen. Sånn er det ikke i dag, og jeg kjenner at det ikke gjorde noe at dagens forelesning ble avlyst og at det i dag blir ferdigpizza til middag. I tillegg startet jeg dagen med sår hals ettersom jeg sov med varmovnen på full guffe (not cool) og når jeg skulle levere noen papirer på skolen ble jeg stuck i heisa i ti minutter. Det hele var i grunn et skikkelig film-moment. Nesten ikke dekning på mobiltelefonen, kjente hendene begynte og skjelve og jeg måtte trykke på den alarm-knappen som jeg aldri har måttet trykke på før. Kan meddele at det hele gikk ganske kjapt og fint, da, og at jeg heldigvis greide å la være å få helt panikk (noe jeg alltid har sett for meg at jeg skulle få om dette skulle skje)

Ettersom jeg har på følelsen at mandager gjerne er litt tung for de fleste, passer det vel ganske fint med litt serietips? Jeg håper dere får en god start på uken, men at dere også er snill med dere selv og starter litt forsiktig. Jeg skal hvertfall ta det easy i dag, drikke opp colarestene fra helgen, pakke meg inn i dyna og få starta på "Innafor" (som alle sier skal være så bra!) og "Stemmene i hodet" på NRK nett-tv. Her har dere hvertfall litt tips til ting på NRK nett-tv jeg allerede har sett, og som jeg vil anbefale:

1. Unge Lovende. Altså. Da jeg så sesong 1 i fjor, skjønte jeg aldri hvorfor de ikke ble mer populære. Nå når sesong 2 har kommet derimot, virker det som om øynene til folk ble åpnet. Jeg digger den! Gode skuespillere og et godt bilde på hvor frustrerende, vanskelig og fint det er å være ung voksen nå i dag. 2. Reggie Yates. På NRK nett-tv ligger det fire sesonger ute. Reggie reiser rundt omkring i verden og tar opp viktige temaer og gir oss en innblikk i andres liv. Første sesong er han i Sør-Afrika, andre sesong er han i Russland, tredje sesong i USA og fjerde sesong litt overalt. Han tar opp viktige temaer som raseopprør, spise/treningsforstyrrelser, homofiles kamp og hvordan de blir undertrykt og behandlet og lignende temaer. Utrolig spennende og sterk dokumentarserie, og man må bare bli glad i Reggie! 3. Flukt. Leo gjør en veldig god jobb i den nye dokumentarserien "flukt". Viktig tema og en god serie alle burde se. 4. Gåten i Isdalen. Om du er glad i krim og uløste gåter fra virkeligheten, kan Gåten i Isdalen være spennende. Ganske korte episoder, og kanskje ikke den beste kvaliteten, men jeg finner denne saken likevel spennende. 5. Svart Humor. Altså. Jeg ler meg ihjel. Dette programmet er bare så herlig og morsomt. 6. Presten. Hittil synes jeg denne serien er ganske morsom. Liker så godt gutta i Radioresepsjonen! 7. Nobel burde du selvfølgelig så absolutt se. Sykt bra laget, bra kvalitet, gode skuespillere og spennende story. 8. Valkyrien. Henger litt etter og har bare sett noen få episoder, men digger det hittil. Anbefales!

Og alt dette finner dere gratis på nrk nett-tv. Cool, right?

PAY IT FORWARD

Godt nyttår alle sammen! Nå er jeg akkurat tilbake i Bergen, og egentlig har jeg skrevet på et oppsummeringsinnlegg av 2016 de siste dagene. Dette skal jeg prøve å få postet snart, men i mellomtiden kom jeg over noe utrolig fint i facebook-feeden min! En fin jente jeg gikk på skole med postet dette på statusen sin i dag:

"PAY-IT-FORWARD! <3
Jeg liker å gjøre andre mennesker glad. Jeg tror mer på å gi enn og få, og jeg tror at alt det gode gir ringer i vannet.
Det er derfor jeg vil delta i et helt utmerket Pay-It-Forward-initiativ i 2017.
De første fem personer som kommenterer denne statusen med ordene "jeg er med", kommer til å få en overraskelse fra meg i løpet av 2017. <3 Det kan være en bok, en lunsj, et besøk, noe hjemmelaget, et postkort - ja, en liten overraskelse av noe slag! Jeg kommer til å gjøre det når stemning og følelse overvelder meg, og når jeg kommer på noe som jeg tror passer disse fem, som kan gjøre dem glad.
Til gjengjeld skal disse fem personene gi samme tilbud på deres fb-status eller blogg, og igjen dele med andre. <3
Bare kopier denne teksten på profilen din (ikke del), så danner vi et stort og herlig nettverk av godhet! <3 På denne måten kan vi gjøre flere fine ting for hverandre i 2017, uten noen annen grunn enn bare å gjøre andre glad"


Jeg er så enig i det som står her, og jeg er kjempegira på å delta og dele det videre. Siden jeg valgte å dele det her på bloggen, så er det i kommentarfeltet under her du skal skrive om du vil være en av de fem! Og husk - del videre, for dette er så fint! <3

PS: Husk at det ikke skal mye til! Du trenger ikke kjøpe noe dyrt, eller å kjøpe noe i det hele tatt. Det skal ikke mye til for å glede andre. Vær kreativ!

Mandagstips #1

Hei! Jeg lever fremdeles. Ting har gått i ett helt frem til nå. Først nå begynner jeg å komme litt inn i en slags hverdag, så nå satser jeg på at det blir litt mer blogging også. I dag har jeg en del tips og fine ting jeg vil dere med dere! Håper disse tipsene/anbefalingene kan gjøre mandagen din litt lettere.

- I går begynte Alt For Norge igjen! Tenkte bare å minne dere på det, om dere liker å se på det men har glemt av at det har startet. Jeg synes det er en så innmari koselig og morsom serie, så jeg måtte bare minne dere på det! Søndager klokken 20.00 på TvNorge!

- I morgen starter den nye serien til Christine Koht som heter "Koht og Kidsa"! Fy søren, jeg gleder meg så utrolig mye. Christine er et av de mest herlige menneskene jeg kan se på TV, og jeg har virkelig troen på at det blir et bra program. TvNorge 20:30 tirsdag kveld, dere!

- Jeg fikk et tips for noen uker siden om en app som heter Forest. Det er en helt genial app som jeg tenker at de aller fleste kan få nytte av. Om du er en student som trenger hjelp til å finne frem konsentrasjonen, eller om du bare vil bli flinkere til å sette av litt tid til å drive med det du liker, uten å bli distrahert av mobilen hele tiden - denne appen er så utrolig god å ha! Forest går nemlig ut på at du planter et tre. Treets størrelse bestemmes ut fra hvor mange minutter du vil konsentrere deg om *insert hobby/skolearbeid/whatever*. Eks.: Målet er å jobbe 10 min uten å se på mobilen; du planter en liten busk. Eller kanskje målet er å jobbe i 30 min; da planter du et tre. Du setter på en slags nedtelling, og må da legge bort mobilen. Om du åpner mobilen for å for eksempel svare på en melding, sjekke instagram eller sende en snap, så dør treet ditt, og nedtellingen blir avbrutt. Og du vil vel ikke at treet ditt skal dø? :( Det som er så gøy, er at etter hvert som du jobber og gjennomfører øktene, så får du poeng/penger. De kan du til slutt bruke til å kjøpe finere trær/busker! Veldig søt app som faktisk hjelper skikkelig på motivasjonen for å konsentrere seg om noe!

- Jeg er helt hekta på James Vincent McMorrow igjen. For noen uker siden kom han med nytt album. Det tok meg litt tid å like det, ettersom det føltes litt ulikt hans tidligere sanger (som jeg elsker), men nå absolutt digger jeg det! 

- Kjøp en planleggingsbok! Jeg fikk en gratis en av HiB når jeg startet der, og har innsett at det er helt sykt praktisk. Da kan jeg føre inn alle avtaler/ting jeg må huske å gjøre/arrangement jeg vil delta på, og det er så utrolig greit for en med gullfisk-hukommelse!