Reise

Video: København #2: Døveforeningen, døvekirken, shopping og crêpe

Dag to i København gikk til å besøke døveforeningen og døvekirken, noe som var veldig spennende. Ettersom dansk og norsk tegnspråk er nokså forskjellig, sleit jeg litt med å forstå det som ble sagt, men jeg fikk referat av noen andre i klassen, og det var uansett veldig spennende å få se lokalene deres og få lære om hva de driver med.

Etter skoletid var det tid for å utforske København. Vi endte derfor opp i handlegaten og koste oss med is og crêpe. Og hey - det var sol! Så himla deilig med noe annet enn skyer og regn.

Mall of America

Dag nr 2 i USA kjørte vi inn til Bloomington. Der ligger USA's største/nest største kjøpesenter (største arealmessig, nest størst butikkmessig) Mall of America! Det er så utrolig mange butikker der og vi kom oss ikke gjennom mer enn første etasje. Men så lenge jeg fikk kikket innom Urban Outfitters og American Apparel gikk det fint! I midten av kjøpesenteret har de en stor fornøyelsespark, med diverse berg og dalbaner etc. Jeg hater karuseller, så vi tok ingen, men det er likevel masse kult å se på. Jeg fikk kjøpt meg litt klær (haul-video kommer når jeg er tilbake i Norge!) og vi spiste middag på Hard Rock Café. 

Litt snacks fra sjokoladebutikken måtte til, så jeg endte opp med en Caramel S'more!

De har også en diger legobutikk der. Du kan kjøpe en boks, og putte oppi akkurat de legoklossene du vil ha. I tillegg har de diverse utstillinger med digre legofigurer. Tenk å ha det som jobb da - lage store legofigurer.

Jeg reiste kun i conversa og trengte uansett sårt noen nye joggesko. Siden bursdagen min var dagen etterpå, fikk jeg disse i bursdagsgave av Andreas! Jeg elsker dem! (de er ikke like hvite nå, da, etter noen dager i Nord Dakota...)

USA :: Dag 1

Det er på tide med en liten update fra unaiten!

Mandag kveld (amerikansk tid), ankom vi endelig USA. Jeg tror jeg aldri har følt meg så sliten før. Vi reiste hjemmefra med første ferge (05:30), tok et tidlig fly fra Molde til Oslo, og måtte vente i Oslo helt frem til klokken tre. Vi spiste frokost på McDonalds, gikk litt rundt omkring i Oslo sentrum før vi dro tilbake til Gardermoen. Der tok vi fly til Reykjavik. Et gammelt fly, som jeg ikke likte spesielt godt å fly med. Litt turbulens (som er det værste for en med flyskrekk), men vi kom oss trygt frem. På Island skulle vi egentlig hatt greit med tid, men pga forskinkelser og ekstra passkontroll så fikk vi ikke tid til noe annet enn å gå ut av flyet og hoppe inn i neste. Flyturen til Island var på rundt tre timer, og flyturen fra Island til Minneapolis (Minnesota) tar rundt seks timer. Den lengste flyturen var faktisk den beste. Lite turbulens, og i tillegg satt vi ved siden av en koselig fyr på vår alder. Jeg så en søt film, prøvde hardt å få litt søvn (noe jeg ikke lykkes i, tror ikke jeg sov et eneste sekund egentlig) men timene gikk egentlig ganske fort likevel. Jeg fikk en skikkelig intens hodepine etterhvert, men da var det hvertfall ekstra godt å endelig kunne gå ut av flyet. Når vi landet i USA var klokka rundt halv to om natten norsk tid, så jeg var helt utslitt. Det hjalp ikke på at jeg kun fikk fire timer søvn natten før vi reiste (magen full av sommerfugler, yes)

Et lite stykke fra flyplassen møtte Norman oss. Vi kjørte hjem til han og Sandy og ble tatt så innmari godt i mot. Norman er bestemor sitt søskenbarn (faren hans var fra Norge), og han og Sandy er bare verdens koseligste. Vi fikk servert mat og satt ute og så på fyrverkeriene. Det var jo tross alt den fjerde juli! Til slutt la vi oss til å sove, og det var så innmari deilig å endelig få sove.

Sommerferien 2016 i boks!

Finnes det egentlig en deiligere følelse enn å ha bestilt flybilletter og ordnet med sted å sove og endelig kunne si at "ferien er i boks"? For nå er faktisk alt bestilt og ordnet, og jeg kan lage nedtelling på mobilen og bare glede meg, og det synes jeg er noe av det deiligste! Og hvor går turen denne sommeren? Jo, den går til USA!

Jeg er så ivrig at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg! Som en del av dere kanskje vet, så har jeg slekt i Minnesota og North Dakota. I Minnesota bor søskenbarnet til bestemor og i North Dakota (bor litt flere slektninger av han) og stefaren min. Han og mamma er ikke sammen nå lengre, men jeg har alltid holdt kontakten. Og ettersom jeg har en stefar der, så vil det jo si at jeg har en haug med (innmari) koselige tanter, onkler og søskenbarn også. Jeg har til og med en stebror som er et år yngre enn meg, og det er jo ganske stas for Karen Anna som egentlig er enebarn! Jeg har besøkt dem i USA fire ganger før. I 2000, 2001, 2007 og 2013. Forrige gang var første gang jeg reiste uten mamma. Da reiste jeg helt alene, og det var jo litt stas, samtidig som jeg savnet henne veldig. Denne gangen blir Andreas med meg, og jeg gleder meg sånn til å få nyte USA-sommeren sammen med han, og ikke minst til at han endelig får møtt familien min der borte!

Dere hører jo at dette ikke akkurat er noen storbyferie. Den største byen vi skal besøke blir Minneapolis i Minnesota. Vi skal bo litt med søskenbarnet til bestemor og kona hans, og de er noen av de koseligste menneskene jeg kjenner. De bor litt utenfor Minneapolis (eller, det ligger vel i Minneapolis, men det er jo liksom ikke downtown), noe som er ganske cool ettersom at USAs nest største kjøpesenter ligger i Minneapolis. Det heter Mall of America, og er helt sykt stort, med alt fra akvarium, bryllupslokaler og en fornøyelsespark i. Jeg tar meg alltid en dag på senteret når jeg er her, og jeg gleder meg til å få gå amok på Urban Outfitters og American Apparel (og sikkert en haug med andre butikker også)

Vi blir nok i Minneapolis i fem dager, før vi reiser til North Dakota. Der skal vi bo litt overalt, og vi skal være i USA i nesten tre uker (så mesteparten av tiden blir vi i North Dakota) Ettersom stefaren min jobber en del og kun har fri i helgene, kommer vi til å bo hos søsteren hans. Hun er den skjønneste noensinne, og bor i en liten by (eller kanskje man heller kaller det en landsby?) med ganske få innbyggere. Hun har akkurat flyttet til et nytt sted, og det blir rart, ettersom de andre gangene jeg har bodd hos henne så har hun bodd et sted som heter Thompson. (som dere ser litt av på bildene over her) Men jeg tenker nok at det er koselig der hun bor nå også! Sånne små landsbyer i North Dakota er så vilt koselig! Sikkert ikke så gøy å reise til sånne steder når man ikke kjenner noen, men når man har familie der, er det skikkelig fint å bo på sånne små steder.

I helgene kommer vi til å bo på et enda mindre sted. Michigan, hvor stefaren min bor (bortsett fra når han er på jobb, han pendler et ganske langt stykke) er en liten landsby på 1.35 kvadratkilometer, og i følge Wikipedia bodde det 294 mennesker der i 2010. Jepp, det her sier kanskje litt om hvor sykt lite dette stedet er, haha. Men her har jeg stefar, stebror og onkel (og noen andre bekjente) og jeg storkoser meg når jeg er her på besøk! De har av og til dans om sommeren, og så har de en liten pub, bensinstasjon og butikk her. En ting som er ganske gøy med å reise dit i år, er at nå er både jeg og stebroren min endelig gamle nok til å få komme inn på pub'en der! (21 års grense, vettu) Åh, som jeg gleder meg!

I tillegg er det så innmari godt å vite at man reiser til skikkelig sommer. Det er jo aldri lett å si hvilken sommer man får i Møre og Romsdal, men når man reiser til Minnesota/North Dakota er man ganske garantert en deilig sommer. Temperaturen ligger gjerne på høyt tjue, av og til opp i 30, og det synes jeg er helt perfekt, haha! Åh, som jeg gleder meg!!!

ALICANTE: DAY 5 & 6

Dag fem i Alicante, på søndag, trasket vi litt rundt omkring igjen. Nede ved havna og ikke langt fra stranda så vi denne karusellen:

Jeg følte jeg ble fem år igjen og kunne sånn ønske at jeg var et lite barn igjen sånn at jeg kunne ta den. Oh well.

Jeg kjøpte sukkerspinn. (som forsvant med en gang hehe whoops)

Om kvelden gikk vi bort til Mc Donalds for å kjøpe kveldsmat som vi tok med oss opp på rommet. Koselig! Vi spurte om ekstra ketchup (ettersom vi hadde fått med så sinnsykt lite tidligere) og endte opp med å få helt vanvittig mange ketchup-poser. Det var helt vilt. De her på bildene var kanskje 1/4 av alle vi fikk totalt.

På mandag og den sjette dagen vår i Spania så frokosten vår sånn her ut:

Fanta med isbiter og en deilig pizza full av ost, tomat, kylling og ruccola.

Jeg tror det var denne dagen vi tok oss en tur til kjøpesenteret på nytt, denne gangen da butikkene faktisk var åpne. Jeg fikk shoppet en del (som jeg har vist i en video tidligere) og senere på dagen spiste vi deilig mat på en veldig koselig restaurant!

Det var også denne dagen vi ble forlovet, og jeg følte meg som den lykkeligste og heldigste jenta på jord <3

ALICANTE: DAY 3 & 4

Dag tre i Alicante ble nok den roligste. Vi var ganske sliten begge to, og trengte å bare sove ut og slappe av. Derfor sov vi ganske lenge, og slappet av på hotellrommet nesten hele dagen. Sånne dager er også fine i løpet av en ferie. Frokosten min ble druer og potetgull i hotellsenga mens jeg kikket litt på serier jeg hadde på pc'en. Dette var faktisk det eneste bildet jeg tok denne dagen, og det sier kanskje litt om hvor rolig denne dagen ble.

Dag fire våknet vi litt mer opplagt, og bestemte oss for å spise frokost på Borgonesse, stedet vi spiste croissant og drakk den deilige milkshaken på tidligere i ferien. Jeg hadde hørt om dette stedet via instagram før jeg reiste hit, og hadde siklet etter pannekakene deres i flere uker. For pannekaker var noe de solgte en god del av her, og ikke uten grunn. Her hadde de crepés med alt mulig på. Jeg endte opp med en med nutella (altså, jeg greide ikke la være, det måtte bare bli nutella), og Andreas valgte en med jordbær og banan. Han var nok den som satt igjen mest happy etter det måltidet her, for likevel om pannekaken med nutella var innmari god, å greide jeg ikke spise mer enn halve før jeg var så kvalm at jeg ikke helt visste hvor jeg skulle gjøre av meg.

Denne caféen hadde virkelig sin sjarm:

Litt senere på dagen, bestemte vi oss for å ta oss en tur til et kjøpesenter litt utenfor sentrum. Vi gikk i kanskje tjue minutter, og da vi til slutt kom inn til senteret oppdaget vi at det kun var åpent pga. kinoen i den øverste etasjen. Alle butikkene var altså stengt. Det var jo lørdag, men vi trodde butikkene var åpen litt lengre. Det var en heftig bomtur, både med tanke på at butikkene var stengt, men også det at jeg fant ut at Primark ikke var på det senteret i det hele tatt. Primark var en av hovedgrunnene til at jeg ville dit, og så finner jeg ut når jeg har kommet dit at det ligger på en annet senter, enda lengre vekke. Oh well. Vi fikk oss en liten tur ute i regnet, noe som i grunn var forfriskende (og jeg ble nesten glad på vegne av naturen for at det regnet fordi hallo det så så innmari tørt ut overalt)

Middagen vår spiste vi atter en gang nede ved promenaden, for vi likte oss så godt der. Det er noe med det å sitte på en restaurant rett ved en gate fylt av mennesker og liv, altså. Jeg bestilte en deilig pasta carbonara, som er noe av det beste jeg vet, og Andreas bestilte en herlig pizza.

Vi var også litt mer turister denne dagen, og kikket rundt i trange, koselige gater.

Vi endte opp ved denne kirken, som så helt nydelig ut fra utsiden! Åh, så fint.

Om kvelden drakk jeg en piña colada og litt vin, og vi koste oss med film på hotellrommet før vi la oss. Skikkelig fin dag!

ALICANTE: DAY 2

Dag to i Alicante var så innmari fin! Vi stod egentlig aldri opp så veldig tidlig i løpet av denne ferien, ettersom vi tross alt var på ferie for å slappe av også. Etterhvert kom vi oss hvertfall ut av hotellrommet, og da spiste vi en liten frokost på et koselig sted jeg hadde hørt om på forhånd. Det heter Heladeria Borgonesse, og i den ene delen av caféen selger de is (som jeg aldri smakte på?! De hadde så mange gode smaker, og jeg snakket alltid om å kjøpe en is der, men jeg innså nettopp nå at jeg glemte det) Der var det skikkelig koselig, og vi spiste hver vår croissant og drakk en sykt god (og mektig) vaniljemilkshake.

Deretter gikk vi og kikket litt, og endte opp nede ved havna. Vi gikk helt til enden og tilbake, før vi etterhvert trasket oss bort til stranda.

Vi hadde hørt at det skulle gå en heis opp til slottet, og ved en tilfeldighet oppdaget vi plutselig en gang der det sto "Castillo De Santa Barbara" og skjønte at det måtte være her heisen gikk. Jeg så for meg en sånn fløybanen/ulriken-greier, men her var det altså snakk om en helt vanlig heis. Den gikk ganske fort, og plutselig var vi på toppen. Det kostet forresten noen få euro å ta heisen opp.

Utsikten var så fin og det var koselig å gå rundt oppe der og kikke! Jeg fant noen trær der det var risset inn utallige navn og hjerter, og sånne ting er noe av det fineste jeg vet om:

Når vi skulle nedover gikk vi. Det er sånne ting som er gøy med å være sammen med Andreas. Jeg tar ofte den letteste/enkleste utveien, mens han vil utforske litt mer, og det ender jo alltid i flere opplevelser. Hadde jeg gått alene hadde nok jeg bare tatt heisen ned igjen, fordi jeg er lat og har en tendens til å gå for det enkleste. Men Andreas tenkte at det hadde vært fint å gå ned igjen, og det ble det!

Alicante har et ganske spesielt landskap. Det er ikke akkurat så grønt og frodig, om du ser bort fra palmene og det som er plantet nede i sentrum. Det ser ganske brunt/grått ut, og mange steder ser det skikkelig tørt ut. Jeg ble nesten lettet da det faktisk regnet en dag, etter å ha sett at til og med kaktuser så litt deppa ut:

Vi tittet også innom en koselig, liten park denne dagen, åh, fint:

Etter å ha gått rundt en god stund, gikk vi for å slappe av litt på hotellrommet. Jeg freshet meg opp litt, og vi dro ut for å spise middag. Vi endte opp med å spise en sykt god biff nede ved hovedgata, drakk litt øl og vin og snakket lenge. Det er godt å bare ta seg god tid på en restaurant og kose seg. Vi dro til slutt opp på rommet igjen, og i 10-11-tia bestilte jeg litt roomservice. Det er én ting som er ganske deilig med å være nordmann i utlandet. Roomservice er ikke nødvendigvis så dyrt! Så jeg bestilte en pizza opp på rommet, og den var helt sykt god!

ALICANTE: DAY 1

Hei, gode mennesker. Det er godt å være tilbake! Den siste uken har jeg fokusert litt på å legge fra meg bloggen og bare nyte livet, uten å oppdatere bloggen hver dag. Jeg postet noen innlegg jeg hadde hatt i utkast, men valgte å vente med å blogge fra turen til etter jeg hadde kommet hjem igjen. Av og til trenger man å bare være skikkelig til stede sammen med den man er glad i, og kose seg på ferie uten å dokumentere alt mens man er der (dessuten var WiFi-en på hotellet så dårlig at det hadde tatt meg flere timer å laste opp bilder til étt innlegg, heh...)

Onsdag forrige uke, hoppet vi altså inn i et fly til Oslo. Den flyturen som går så fort at det kjennes som man bare letter, for så å lande med én gang igjen. Full av sommerfugler og en sekk med alt fra antibac til kamera til notisbøker i, fortsatte vi inn i et fly til Alicante i Spania. Jeg gledet meg sånn til å komme frem at flyskrekken ble overlevelig. Jeg greide å puste, lese bok, spise brownies og drikke den søteste, minste vinflaska jeg noen gang har drukket.

Etterhvert landet vi, tok en buss inn til sentrum på ca tjue minutter, slepte oss opp til hotellet (som lå midt i sentrum) med den alt for tunge kofferten min (endte selvfølgelig opp med å bruke 1/10 av alle klærne jeg pakket) Vi ankom hotellet rundt klokken seks om kvelden, og slappet av litt på rommet før vi tok oss en tur ut på jakt etter middag. Det var så deilig å endelig freshe seg opp litt, for man føler seg aldri så flott etter en reise.

Vi var såpass sliten og sulten at vi følte for noe veldig kjapt og enkelt til middag. Derfor endte vi altså opp på McDonalds, så himla classy som vi er:

Deretter trasket vi rundt omkring, og jeg kjenner at når jeg ser tilbake på bildene nå, så savner jeg dette allerede. Likevel om det alltid føles godt å komme hjem igjen, så er det skikkelig nedtur også. Jeg trenger flere dager i Spania! Se så innmari fint:

Ettersom vi landet ganske seint om ettermiddagen, gikk den første dagen/kvelden fort, og plutselig begynte det å bli mørkt ute. Vi gikk litt rundt omkring nede i byen, ikke så langt fra havna. Der var det opplyst med fine lykter og det var også en god del restauranter der nede. 

Han her, folkens! Å reise sammen med et av sine absolutt favorittmennesker er noe av det koseligste.

Hotellet vi sov på var Eurostars Lucentum, og var et veldig fint firestjerners midt i sentrum. Standarden var veldig bra, rommene var fine og rene og alt i alt så var jeg kjempefornøyd med det! Vi hadde étt lite problem, da, og det var at det var så innmari varmt inne på rommet. Det var egentlig sånn inne på hele hotellet. Med en gang man kom inn i resepsjonen ble man møtt med den varmen. Og det var jo greit nok, for der oppholdt vi oss ikke. Men det kunne bli ganske frustrerende når vi skrudde ned og ned temperaturen på rommet, men det ikke hjalp. Men man ble vandt til det etterhvert, og det var overlevelig.

Vi hadde en sykt fin ferie, og jeg gleder meg til å vise dere flere bilder fra turen! Det kommer også en video etterhvert med litt klipp som jeg filmet fra turen.

FERIETUR I BOKS: ALICANTE!

Åh, nå er jeg så himla glad. For noen få dager siden bestilte jeg og A en tur til Alicante. Vi elsker begge to å reise og jeg er en veldig rastløs sjel som konstant trenger å komme seg litt bort fra jobb og hverdag. Jeg kjenner at en hel uke i Alicante kommer til å gjøre så innmari godt. Og noe av det deiligste er; vi reiser om kun to uker! To uker går jo så innmari fort?! Jeg skal spise croissanter  til frokost, drikke lemonade og har googlet meg frem til det perfekte stedet å spise pannekaker stappfulle av alt mulig godt. Jeg skal sove i en (mest sannsynlig) deilig hotellseng, ta varme dusjer og lange bad, finne frem en fin leppestift om kvelden og ta meg noen glass hvitvin og han et par øl. Senere skal vi løpe til nærmeste McDonalds for litt nuggets og pomfri til nattmat. Jeg gleder meg til å gå langs strender og koselige gater og knipse bilder og filme litt og være typisk turist. Og ikke minst så gleder jeg meg til å kunne gå i noe annet enn digre vinterjakker og utebukser. I dag viser yr.no meg at det er opp i tjuetre grader der, og det gjør at sommerfuglene mine flyver som noen jojoer inni magen min. Dette skal bli så godt!

ifach
ifach
old town

Bildene er linket.

Har du vært i Alicante? Tar gjerne mot tips til fine kaféer/restauranter/ting å gjøre der!

SUMMER OF 2013/PART FOUR: SOUTH DAKOTA

While I stayed at Marys house, they suddenly came up with the idea of going on a little trip to South Dakota. We drove the car, and brought the camper to sleep in. I think we drove for about ten hours. Wow, that makes me think about how big this country is. Imagine everywhere you could go if you drove for ten hours in Norway, and here in the US we only got to the next state. Crazy to think about.

And also, it's weird for a Norwegian to be in a car for ten hours, and to see that the person driving barely have to turn the steering wheel. Because this was the landscape for the most of the trip:

We set up the camper, and the area around was really nice. (even though the bathrooms reminded me of something from a horror movie at night, so I never wanted to go to the bathroom alone at night, haha) 

I guess our main goal on our trip (except just having a nice time and to get away for a while) was to see the Mount Rushmore. So that we did:

There's always something mind blowing by getting to see something you've heard so much about and seen on pictures in real life. And to get to see Mount Rushmore was pretty awesome! Later, we took some kind of an old train.

And the sky suddenly became beautiful. Wow, look at this.

The weather was beautiful and it was sunny and hot, and suddenly, right out of the blue, it started hailing. And it was so big that you just had to stand under something. This may not be big for Americans, but in Norway, the hail never gets this big:

We also went to the Reptile Gardens.

It was a lot of fun at the time, but now, I would probably not go to something like that. I don't know. It's just that I don't like the idea of animals being locked inside.. I guess I've never liked that, but it's just been so normal to go to the zoo/reptile gardens and I've never really thought about how it is for the animals. But yeah, we still had a nice time, though.

Sometimes we ate out at restaurants, sometimes we barbequed something at the camp. One night, we went inside the car, because the thunder and lightning was insane. I read books and relaxed down by the lake and we had a really nice time.

Thanks to Mary and Mike for bringing me on their family vacation! <3

SUMMER OF 2013/PART THREE: HEADING TO NORTH DAKOTA!

I don't remember how long i stayed in Minneapolis with Sandy and Norman, but I think it was around two weeks or so? After a couple of weeks, they drove me to Alexandria, Minnesota. In Alexandria David (my stepdad) and Darren (my stepbrother) picked me up. It was so incredibly nice to see them again. I had not seen Darren since 2007, and David since 2008 (or was it 2009?) when he came and visited us in Norway. David lives in a little town in North Dakota called Michigan, but works with constructrion a couple of hours from home, so he stays there and go home for the weekends. Darren is one year younger than me, and his birthday is the day after mine. While I were there this summer, he lived in Davids house and worked in Michigan with fixing cars. Since I'm originally an onlychild I've always been so grateful to still have a brother! 

This is David, and his adorable dog:

We went straight to Thompson, where my aunt lives. Since David worked a lot, I was mostly going to stay in Thompson with my aunt, uncle and my two cousins. My first evening there, they had a dance. Fun!

I love that everybody I stayed with had dogs. I love dogs! Mary (my aunt, that I lived with. She is Davids sister) has two dogs. Meet Duchess:

And here is Odie, that I also met in 2007:

As you can see, my hair is suddenly blonde. Or, I'm trying to get it to become blonde, but it was a hard process. Also, we did it at home (maybe not the smartest thing but oh well), so my hair looked like this for a while:

But eventually it looked like this:

A couple of weeks later, there was a dance in Michigan and that was also a lot of fun.

Me and my brother, Darren:

And oh my god, If you guys living on this island thought the landscape here was flat (we have like one mountain here, which should not have been called a mountain at all, haha), it's nothing compared to North Dakota. This is North Dakota, everyone:

I loved staying in Thompson. My aunt is the coolest, and I love my cousins! But of course, because my aunt and uncle worked, and the kids were either at school/visiting friends, there were sometimes long days. But I knew that when I went there, and I am a person that does not get bored easily. So I still had a lovely time. The weather was awesome, I layed outside the house and worked on my tan (haha), read books, listened to music, watched Ellen Degeneres every day (except the days I forgot), watched movies and had a great time. But even though they were busy some days, we still had a lot of fun.

One day we went to Nathans (my cousin) baseballgame:

Cinnamon Toast Crunch became my new favourite cereal.

We often visited Michigan. One of my favourite things to do in Michigan was to steal uncle Dan's golfcart and drive around. I feel kind of stupid, but I just loved driving around in the golfcart, haha! (And by the way, that is actually pretty  normal there it seems. To drive around in a golfcart. It's a small town. Hey, we should totally do this in Norway as well, haha. Can you imagine me driving in a golfcart on my way to work? Haha)

I visited Joyce in Michigan. She is such a wonderful and kind person!

We celebrated Madisons birthday!

This is uncle Dan. He is awesome.

Me and David in the golfcart, and me, Mary and Maddie.

People that know me know that I for some weird reason am scared of cats. But I even pet their cat, and got used to having a cat around. I don't remember his/hers name, but he/her was adorable! Except the night where she got into my room and scared the shit out of me. Haha! I was not prepared, and suddenly I saw a cat in my bed.

In Michigan, there's a golf course, and we spent many hours out on the course. I tried golf but I sucked, so I mostly drove around in the golfcart and ate sunflowerseeds and chocolate while I watched the others play. So much fun, and the weather was so nice! 

Sometimes we went to Grand Forks to eat at a restaurant. One week I ate tacos six times. Haha, yummie! And look at this adorable restaurant! It was so beautiful. I think this was in Fargo or something, I don't quite remember.

I ate so much crap this summer, and when I look back at some pictures I see that I actually gained some weight that summer, haha. Not weird when I think about everything I ate. But I don't care. I love food.

We also went to something called Demolition Durby. So redneck! Seriously, people in the audience were fighting, haha. Intense. But I loved it! And it was so much fun, especially since Darren attended! For you Norwegians that don't know what Demolition Durby is, it's basically that there's several cars on the "field" that are going to crash into each other, and the car that lasts the longest wins.

Me and David also went to a car race.

Sometimes I helped in church.

I visited some relatives in Grand Forks. We ate at a mexican restaurant. This is the adorable Anna!

Often I skyped with my weird family in Norway.

One thing I really missed while I was there, was Norwegian chocolate. No chocolate I've ever tried can compare to Norwegian chocolate. So when I actually found Norwegian chocolate at a store somewhere in Grand Forks (or was it Fargo?) I got sooo happy.

I got some tattoo inspiration at a toilet (yup) when we visited someone in Grand Forks, and that resulted in a second tattoo. I took it in Fargo and it turned out beautiful.

Darren also got a new tattoo that day, so we celabrated at Texas Road House later that evening and we had to take a picture of our new tattos.

We celebrated adorable Zaden's birthday. Zaden is my cousin's son.

And way to fast my weeks in North Dakota was over. Here's some pictures of some of the last days there:

North Dakota has a special place in my heart. The summers I've spent here have been some of my best summers ever. I am so incredibly grateful that I have these people in my life. I get so sad when I think about that I can't see them as often as I want. A plain ticket to the US is expencive, and it's hard to find the time to go there. But still, it's so wonderful to know that they are always there for me. I can call them whenever I want, and write to them. And it's nice of them to let me stay there for many weeks. I love all of you, and I really can't wait to visit you again. You all mean so much to me!

/ I also traveled with Mary and her family on a little trip to South Dakota.  More about that in a later post!

SUMMER OF 2013/PART TWO: DULUTH

Hi everyone! Here comes part 2, the part about our trip to Duluth.
Me, Sandy, Sandys daughter and one of her granddaughters went to Duluth, just for a couple of days. Duluth is in the eastern part of Minnesota and right next to Lake Superior, which is the largest of the Great Lakes of North America. Duluth is also very close to Wisconsin. If you just cross a bridge, you are in another state.

We slept at 'The Inn On Lake Superior'.

hh.jpg

We found a really nice candyshop, where I bought the chocolate covered strawberry, and these two:

Our hotel did the nicest thing, in the evening they gave everybody free marshmellows, chocolate and crackers and made a campfire outside so that we could make s'mores. It was so cozy. A lot of guests eating s'mores, while one guest sat down and played guitar and wow, it was just so nice!

Our second day there, I ate this extremely healthy breakfast, haha:

If you cross this bridge, you are in Wisconsin!

Ah wow, it was so beautiful here! And it looks like we stand by the ocean, but really it's just a big, big, lake.

This is the cutest icecream-shop I've ever seen!

I bought some vacation-bracelets.

We visited the most beautiful recordshop. I want to go back!! (sorry for the bad pictures by the way, but for some reason I found it very embarrassing to take pictures in public in 2013, so I tried to be as quick as possible, and therefore the result didn't end up that good)

I found this a bit funny, since "takk for maten" is something we say in Norway after we have been eating. It means "thank you for the food", and people often say it after they've been eating a served meal. I guess it might have been a Norwegian café/café run by people of Norwegian heritage, and I would love to take a look inside, but unfortunately the café was closed/empty.

We went to a beautiful park.

We ate good pizza.

It was just a nice, little getaway to a beautiful town.
I love to look back at these photos, but at the same time it irritates me. Why didn't I take better/nicer pictures?! And I also feel like there are a lot of things I didn't document/take pictures of. (I could have done this so much better today! But this is after all almost three years ago, and I took a lot of crappy pictures) But at the same time, I think that's a good sign. Because that means that I had a nice time. That I felt alive. That I really enjoyed my surroundings and took pictures that I stored in my mind and my heart, instead of constantly feeling the need to take thousands of pictures and to document everything. And that is actually pretty wonderful.

Part three, the part where I travel to North Dakota, will be posted tomorrow!

SUMMER OF 2013/PART ONE: MINNEAPOLIS

Hi there! I've decided that I want to write this blog post in english, so that my friends and family in the US also can understand it. Today I'm going to tell you about the wonderful vacation I had the summer of 2013. I blogged a bit while I was there, but that was at a different blog, and since I have some new readers now, I want to tell you about my trip. Again.

So, I celebrated that I soon was going to graduate at my school  by buying planetickets to America in the spring. I was so excited, and annoying, because the trip was basically all I ever talked about these last months of school. So yeah, you can say I was pretty excited. I am so lucky that I have a stepdad in North Dakota (he and my mom are not married now, but we still keep in touch, and I'm so glad we are), and that means I also have stepaunts/uncles/cousins there. We also have some relatives in Minnesota, who are related to my grandma. Their ancestors moved from Norway to America many years ago, so yeah. You get the picture.

So, at the end of June 2013, I got on a plane. First from Molde to Oslo. Then from Oslo to Reykjavik (Iceland), and then from Reykjavik to Minneapolis, Minnesota. When I walked out of the airport, the wonderful heat was the first thing I met. Then I met this guy (in the picture below) who was waiting for me. While Sandy (the woman at the picture) was at home, waiting.

This guy is called Norman, or Norm, and is the one that is related to my grandma in Norway. Sandy is his wife, and they live together with their dog Max in a cozy house right outside of Minneapolis (Or maybe it is in Minneapolis? I'm not quite sure of the correct geography here, haha) After hours and hours of traveling, and a lot of tears (I'm so scared when I travel by plane. But thanks to a very nice lady that sat next to me, the travel went a lot better than I would have thought. She held my hand and calmed me down. Sometimes I just love people!) it was so nice to see some familiar faces. Since my mom was married to an american (who btw is called David, more about him later!) this was my fourth time in the US. The first was in 2000 (their wedding), then we were there in 2001, and in 2007. So I knew Sandy and Norm from earlier vacations, and they've also visited Norway. We've always been there for about two months or so. Because it is so expensive to travel, we want to stay there for as long as possible when we finally visit. So this time, I was also going to stay here for two months. But yeah, where was I? Oh yeah: I was so relieved when Norman picked me up! He drove me to their house and I gave Sandy a big hug and snuggled with Max. Sandy and Norm are some of the nicest people I know, and I feel so grateful that I could ask them if I could stay with them for a couple of weeks while I visited. And Sandy loves to do fun stuff. So while I were there for a couple of weeks, we:

Went to some kind of a parade in one of the neighbourhoods:

Then we went to some kind of a fair/festival not that far away, where I tried cheese curds. I didn't try any of the rides, because I'm such a wimp. I just hate rollercoasters and all kinds of rides. But I still had a lot of fun!

We went for nice walks with their adorable dog, Max:

We went to the local coffeshop sometimes (when my longing for WiFi got to intense) and skyped with my mom back in Norway:

One day, me, Sandy and their granddaughters went to play some minigolf! I love minigolf!

I enjoyed a lot of hours outside in the sun. Sandy and Norm didn't quite understand my fascination with the heat, but when you come from Norway (especially from the part of Norway where I live) you want to enjoy every single bit of the sun you get. Therefore, it felt so nice to enjoy the heat and the sun while I had the opportunity (for two months!) And also, I have to admit: I wanted to get a tan.

On the fourth of July, me and Sandy went downtown to Target Field, to watch a Twins-game. I don't understand everything in baseball (and wow, the game lastes for hours!) but it was still so much fun. The arena was huge, the weather was beautiful and I got to eat a pretty decent cheeseburger while I was there, so yeah. I had a wonderful time!

Then, later that evening, we went to see the fireworks. 

Just a couple of days later, on July 6th, it was my nineteenth birthday, and I got to decide where we would go out to eat. Of course I chose Texas Roadhouse, one of my favourite places. Yummie! I drank some pink lemonade and ate a delicious steak.

We of course went to the Mall of America (!!), where I spent way to much money.

I'm not even that fan of One Direction, but I just had to..

I even bought a new dress that I wore on my birthday.

One day we went to church.

I had such a great time! A big thanks to Sandy and Norm, for letting me stay with them, and for making my stay there so fun and great. In part 2 I will show some pictures from our little trip to Duluth, Minnesota! I'm looking forward to show you some pictures from that trip, because I really liked Duluth. Such a nice place! Stay tuned!

VLOG / BLI MED: TIL BESTEMOR OG BESTEFAR!

Hei! For noen timer siden kom jeg hjem igjen, og nå har jeg redigert ferdig vloggen fra miniferien min. Er klar over at den ikke er den mest interessante og at kvaliteten/redigeringen er så som så, men jeg prøver!

Nå har jeg akkurat tatt en veldig etterlengtet dusj, hoppet inn i noen deilige klær og skal rydde og gjøre det koselig her til A kommer hjem fra jobb. Vurderer å kanskje prøve å lage falafel og hummus også, men hjelp? 

Håper dere liker videoen!

HOS BESTEMOR OG BESTEFAR.

Hei og hellandussan, folkens! T a k k for så himla fine kommentarer på både "Du er så stille" og "Kjære mamma"-innlegget mitt. Dere er altså så gode og kommentarene deres gjorde meg veldig glad! (Forresten, så er jeg alltid så usikker på hvordan jeg skal svare på kommentarene deres. Om dere skriver mailen deres i kommentarfeltet, får dere da mail når jeg har svart på den? Til dere andre bloggere så bruker jeg å svare inne på bloggen deres, men det er litt tungvint det også. Hm)

Søndag kveld satt jeg meg på bussen til byen, der jeg møtte bestemor og bestefar (på pappa sin side) De bor et par timer hjemmefra, og vi kjørte derfor hjem til dem. Jeg har truffet dem litt her på øya de siste årene, men jeg tror ikke jeg har vært her på besøk og sovet her på ca tre år!! Minst. Huff. Så nå var det virkelig på tide. Ettersom jeg ikke skal på jobb før på onsdag, så tenkte jeg at det virkelig var på tide å ta seg en liten tur. Jeg reiser hjem igjen allerede i morgen, men noen få dager er hvertfall masse bedre enn ingenting. Jeg bestilte bestemors boller (for de er noen av de beste i verden), fikk kjøttkaker til middag, vi har kjørt en tur inn til Åndalsnes (som forresten har bystatus! Det er noe av det dummeste, haha) og jeg har lest bok og skrevet brev. Det er en sånn deilig ro her, og jeg kjenner at det virkelig er godt å være her på besøk igjen. I tillegg er det skikkelig fint og koselig her: 

Sånn ser forresten huset deres ut. Innmari koselig og har virkelig sjarm. Ikke fult så gøy når man skal sove alene og man ligger og tenker på at huset ble bygd allerede i 1790! (Hjelp?? Jeg tror litt på spøkelser og sånt nemlig, hehe)

Jeg og bestemor har sett igjennom utallige fotoalbum og mimret fra alle de gangene jeg var her når jeg var yngre. Har så mange gode minner fra dette stedet! Fant forresten det bildet her og jeg synes det er så innmari morsomt. Fatter ikke hva jeg holder på med her.

Jeg vlogger faktisk mens jeg er her også. Det blir jo ikke den mest interessante vloggen med tanke på at det er et rolig sted og jeg i hovedsak er her for å catche up med familie og slappe av, men jeg tror det blir en okei video. Jeg har forresten blitt helt tullerusk etter jeg har fått meg kjæreste. Jeg gleder meg sånn til å se han igjen at man skulle trodd at jeg ikke har sett han på flere uker, når jeg ikke har vært hjemmefra i tre hele dager en gang. Hjelpes.. Så klissete og teit jeg føler meg. Vel, det er jo hvertfall et godt tegn, da!

Nå skal jeg redigere litt video og lese litt bok før jeg skal sove. God natt, gode mennesker!