Hei ny måned

januar 2018

så, det er ut til at jeg har bestemt meg for å beholde bloggen, og å oppdatere den når jeg føler for det, i tillegg til å poste videoene mine her, for dem som liker det. jeg tenkte å kicke off bloggingen med et innlegg om hvordan denne januar-måneden har vært for meg.

jeg startet året med et nyttårskyss av a, for femte år på rad (tenk det da!!!), en helt ok fest og en herlig, lang samtale til langt på morgenkvisten. jeg var selvsikker og hadde ryddet tankene og sovet ut og var motivert på de fleste fronter. jeg begynte å trene igjen, fant studiestrategier som fungerte bra og følte meg generelt tilfreds, spesielt med tanken på at jeg er halvferdig i studiet. bare ett og et halvt år igjen med avstandsforhold! bare et og et halvt år igjen før jeg (forhåpentligvis) er ferdig utdannet! (ikke misforstå, jeg elsker bergen og studiet mitt, men gleder meg også til å bli ferdig)

12.PNG

plutselig noen uker ut i januar, føltes ett og et halvt år så utrolig lenge og jeg hadde noen kvelder fylt av håpløshet. jeg var plutselig så lei av å være her i byen alene og det føltes som om livet var satt på pause. men heldigvis er jeg en nokså positiv person og kom meg fort opp igjen og ut av de demotiverende tankene. jeg er jo halvferdig nå, og tiden går nok bare fortere og fortere.

jeg har kjent litt på behovet for å være mer sosial og å fylle opp planleggeren, for å ikke føle for mye på ensomheten som kan dukke opp i blant. og rett og slett for at tiden skal gå fortere, men også så man bygger sterkere bånd. og jeg er stolt over meg selv, for jeg føler hvertfall at ting går i riktig retning.

jeg har blant annet tatt en kaffe med en kompis jeg ikke hadde sett på en stund, dratt inn til sentrum bare for å "ta en øl" med en klassevenninne (noe som høres så casual og cool ut, men som for noen (meg) er så himla stressende og skummelt), insja til kinokveld med gode folk, vært på spill - og vinkveld, spist taco med et familiemedlem og litt til. nå har jeg nettopp hatt a på besøk og vi hadde en så innmari fin helg og jeg er absolutt ikke klar for en ny uke med oppgaveskriving og skolearbeid. gi meg en ekstra søndag, da.

da.PNG

men så startet den nye uken og jeg kom meg jammen meg opp av senga både i går og i dag, og nå er jeg klar for noen effektive kvelder med oppgaveskriving før jeg skal ta velfortjent helg på fredag. jeg så dette bildet på flora sin blogg i dag og tenkte at denne var ganske passende på en tirsdag og måtte bare dele den:

b5e5e58bf03b6ada412fe72bde8f04b9.jpg

januar, jeg har gjort deg fin. og nå ser jeg frem til februar. bring it on!

VIDEO / MÅNEDSOPPSUMMERING: MARS

Bedre sent enn aldri? Her kommer hvertfall oppsummeringsvideoen av mars. Mars var en innmari fin måned!

Det har vært vanskelig å filme videoer for tiden. Jeg blir ukonsentrert, finner alltid feil og blir ikke helt fornøyd. Men det er lov å være litt crap i blant, og jeg satser på den neste blir bedre.

HEI, MARS

Vi er allerede en uke ut i mars, og det føles helt sprøtt. Jeg føler det nettopp var januar? Tiden går så fort at jeg ikke skjønner noenting, men det er egentlig ganske greit på denne tiden av året, for jeg ser sånn frem til våren og sommeren. Før jeg snakker litt om mål og ønsker for denne måneden, må vi ta en liten oppsummering på hvordan målene/ønskene mine for februar gikk:

Forrige månede: Fikk jeg spist flere gode lørdagsmiddager med Andreas. Jeg så noen flere episoder med Breaking Bad, men ble litt distrahert av andre serier, og har ikke kommet så veldig mye lengre, men det er okei. Jeg lagde noen flere YouTube-videoer. Jeg startet ganske greit med å stå opp tidligere om morgenen, men det gikk fort skeis. Jeg lagde veldig lite salater. Jeg besøkte farmor og farfar! Jeg er så glad for at jeg endelig fikk gjort det. Det var koselig og fint og jeg håper det ikke blir så lenge til neste gang. Vloggen jeg lagde derfra finner du forresten her. Jeg leste ganske lite denne måneden. Jeg la til flere sanger i Februarlista mi på Spotify, og den finner du her. Jeg hører fremdeles på den, men har akkurat opprettet en liste for mars, som jeg skal fylle med mange fine sanger. Jeg kan ikke huske å ha baket noe. Jeg lagde falafel, noe jeg aldri hadde prøvd før! Det ble okei, men vet ikke om det blir noe jeg kommer til å lage så ofte hjemme. Jeg og Andreas tok oss ingen tur, men turen ble heller utsatt til denne måneden, wiiih.

Jeg følte februar var litt sånn som: dette. Og nå er jeg så klar for mars! Jeg tror faktisk dette blir en skikkelig fin måned. Denne måneden skal/vil/ønsker jeg nemlig å:

- Reise til Alicante! Sove på hotell en hel uke, spise masse god mat, filme masse og virkelig nyte livet sammen med han jeg er så glad i.

- Følge med på Skam hver fredagskveld etter seinvakt.

- Ha flere lange telefon/skypesamtaler med gode venninner. Fordi livet blir bedre når man bruker mer tid på mennesker som gjør en glad. I natt snakket jeg og Merete i fire (!!) timer på skype og det var det fineste.

- Spise litt mindre godteri. Ingen godtestopp eller noe sånt, for jeg elsker godteri og jeg mener at litt godis har alle godt av. Men kroppen min sier ikke stopp og jeg kunne spist godteri dagen lang. Og det har jeg egentlig gjort de siste ukene. Jeg kjenner at jeg vil komme litt tilbake til sånn jeg var tidligere i år, for kroppen (og spesielt magen min) har det litt bedre når jeg spiser litt mer fornuftig. Jeg vil lage gode frokoster med egg, rundstykker, knekkebrød og frukt. Og generelt legge litt mer sjel i måltidene mine igjen. Planlegge litt bedre. Vet ikke hvor enkelt det blir å spise mindre godteri denne måneden her egentlig, med tanke på at jeg skal på ferie, og da skeier jeg alltid litt ut.

- Lage enda flere videoer, for det er jo så gøy!

- Lese ut boken jeg holder på med! Jeg har skrevet så masse om å lese mer hver måned, så i stedet for å si jeg skal lese mer, skal jeg ha som mål å lese ut "Det handlar om dig" av Sandra Beijer, som jeg startet på for en god stund siden.

- Spise på restaurant i Molde eller Ålesund sammen med Merete og kjæresten hennes. Merete (venninna mi som bor i England) kommer nemlig hjem til påska, og da blir det en aldri så liten dobbeldate, haha!

- Og wow, Isabel skal jo kanskje hjem i påska også (kanskje Elise også?!), og jeg håper på å få besøk av en av dem (helt alle hehe) her i huset. Vi har flere soverom, og det hadde vært sååå fint med venninnebesøk. Det er så sjeldent jeg ser dem og jeg savner dem sånn!

- Invitere mamma på tacokveld. Noe jeg egentlig allerede har gjort, men ettersom jeg ble syk tenkte vi at vi skulle utsette den til jeg er friskere, sånn at hun ikke skulle bli smittet. Så jeg håper vi får til tacokvelden ganske snart!

- Generelt være mer sammen med mamma. Kanskje gå litt turer sammen med henne og hundene! For litt mer frisk luft hadde gjort godt.

- Prøve å gå/sykle enda oftere til jobb. Jeg har vært nokså flink i det siste, men har blitt kjørt en del dager også. Jeg liker de dagene jeg er flink og går både til og fra jobb.

- Starte på min egen, personlige kokebok. Bare kjøpe en liten notisbok som jeg gjør om til en kokebok og som jeg fyller med oppskriftene jeg bruker oftest. For jeg har funnet ut at det hadde vært veldig okei å hatt en del oppskrifter skrevet ned og samlet i en bok. Kanskje ta en tur bort til mamma og bestemor og få fylle boken med litt flere oppskrifter.

- Øve på alfabetet i tegnspråk igjen. Jeg har jo lyst å studere tegnspråk til høsten, og for en stund siden dreiv jeg og så på videoer og bilder på nett for å prøve å lære litt på egenhånd. Jeg lærte meg nesten hele alfabetet, men så glemte jeg helt av det og nå husker jeg ikke så mye lengre.

Jeg er så gira på denne måneden! Jeg håper den blir like fin som jeg ser for meg at den blir! Har du noen ønsker/planer for mars?